Virtuális térben rendezik meg a Szoftverbörzét

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 15. 00:04

Március 17-19. között újra megrendezik az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyar informatikai kiállítást, a Szoftverbörzét – ezúttal virtuális formában.

A kiállítás díjmentesen várja az informatikai megoldások iránt érdeklődőket, akiknek a rendezvény hátterét adó technológiának köszönhetően lehetőségük lesz közvetlenül beszélgetniük a kiállítókkal.
A rendezvény gazdag hagyományokkal rendelkezik, hiszen a ’90-es évektől 2009-ig minden évben megrendezték. Az utóbbi években azonban a kiállítás csak egy-egy speciális területre tudott koncentrálni.
A Szoftverbörzét idén megszervező MetaNet Virtuális Megoldások Kft. vezetői szerint most különösen nagy igény van egy olyan általános kiállításra, amelyen az informatika és infokommunikáció képviselői megmutathatják magukat, és találkozhatnak a felhasználóikkal.  „Számos magyar informatikai vállalat ért el az elmúlt években világszinten elismert eredményeket. Sokan a gazdasági recesszió ellenére is új termékeket fejlesztenek, amelyeket szeretnénk bemutatni a nagyközönségnek. Emellett már szinte minden jelentős nemzetközi gyártó képviselteti magát országunkban, itt az ideje, hogy kapcsolatba lépjenek ügyfeleikkel, növeljék ismertségüket a magyar piacon” – mondja Angyal Gábor kiállítási igazgató.
A Szoftverbörze feltámasztásának egyik fő szempontja a költséghatékonyság volt, hiszen a hagyományos informatikai kiállítások megszűnésében jelentős szerepet játszottak a magas kiállítói díjak.  Az interneten megrendezett kiállítás segítségével azonban megspórolható többek között a helyszín bérleti díja, a nyomtatott szóróanyagok előállításának vagy az utazásnak a költségei, de a környezetszennyezés is minimálisra csökkenthető.
„Az általunk kínált speciális keretrendszer a kiállítási pavilonok és standok bemutatása mellett valódi interakcióra ad lehetőséget: a látogatók nyilvános beszélgetés, előadás vagy videókonferencia formájában kommunikálhatnak a kiállítókkal a virtuális standokon, és mindez történhet akár egy zárt tárgyalóban is” – mutatja be Laczkó János, a MetaNet ügyvezetője az 1. Magyar Virtuális Szoftverbörze és Kiállítás hátterét.
A Szoftverbörze látogatásához idén így nem lesz szükség másra, mint egy számítógépre és egy működő internetkapcsolatra. Aki kíváncsi a kiállítók akciós ajánlataira, vagy beszélgetni szeretne a szoftver- és hardvergyártók képviselőivel, annak nem kell mást tennie, mint egyszerűen felkeresni a www.szoftverborze.hu webcímet, és belépni a virtuális pavilonba.Kapcsolódó cikkeink