Megválasztották a magyar borvilág kiválóságait
Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards-díjjal, amelyet csütörtökön adtak át a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján.
A díjat alapító VinCE Magazin több mint egy évtizede meghatározó szerepet vállal a magyarországi boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. A VinCE Awards-díjjal a szakmai lap olyan kimagasló teljesítményeket ismer el, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat – közölték az MTI-vel a szervezők.
Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről. Az internetes szavazásban több mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks – árulták el a szervezők.
A legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választotta ki a havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján.
A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, és szintén duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino.
A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották.
Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.
A VinCE Magazin 2017-es tesztjei alapján a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legeredményesebb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.
A VinCE Budapest Wine Show vendégei vasárnapig több mint ezer féle borral találkozhatnak a sétáló kóstoló több mint 160 kiállítójának standjainál, a rendezvény mesterkurzusain pedig a hazai és nemzetközi borvilág elismert szakértői adnak elő. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bag-in-box bor a Waitrose-tól
Új, organikus bort dobott piacra a Waitrose, méghozzá bag-in-box csomagolásban.…
Tovább olvasom >Palackhűtő ínyenceknek(?) – A nap képe
A minden bort pontosan az előírt fogyasztási hőmérsékletre hűtő francia…
Tovább olvasom >A mezőgazdaság és a borágazat készül az éghajlatváltozás kihívásaira
Exkluzív szakértői beszélgetést tartott a Mathias Corvinus Collegium és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
FIGYELEM! ILYEN MÉG NEM VOLT! A Trade Marketing Klub ÁPRILISI ÜLÉSE TÉRTÉSMENTES!
Az egy éve tartó pandémiás helyzetben szeretnénk kedvet csinálni, kedveskedni…
Tovább olvasom >Lesújtóan hat a járvány a munkavállalók hangulatára: a járvány után robbanhat a fluktuáció
Nagyot fordult a munka világa az elmúlt egy évben: miközben…
Tovább olvasom >Hogyan lehet és kell egy márkának járványválságban kommunikálnia? Videókonferencia indul
Időpont: 2021. április 8. csütörtök, 9.00–15.10 Helyszín: Zoom videókonferencia Kedvezményes…
Tovább olvasom >