VinAgora: nemzetközi borverseny Pécsett

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 16. 15:03

Tizenkilenc ország borai mérkőznek meg egymással a Közép-Európa meghatározó borversenyének tartott VinAgora érmeiért Pécsen csütörtöktől.

A vasárnapig tartó nemzetközi borverseny helyszíne a Corso Hotel. Az idei versenyre 501 borminta érkezett 19 országból, köztük Brazíliából, Chiléből, Franciaországból, Japánból, Peruból, Tunéziából, Új-Zélandról és Uruguayból. A díjazottakról egy 42-45 főből álló nemzetközi bizottság dönt.

A hazai és a nemzetközi borászatok körében komoly elismerést szerzett VinAgorát a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. 1992 óta rendezi meg, évente más-más helyszínen. A szervezők célja ezzel az, hogy megismertessék a nemzetközi zsűri tagjait a magyarországi borrégiók természeti adottságaival és a magyar borok termelőivel. A társaság közleménye szerint idén a pécsi városvezetésnek és a villányi borvidék ismert borászatainak összefogásával állítottak össze gazdag kulturális és gasztronómiai programot.

A hivatalos eredményhirdetést és a médiazsűri különdíjainak ünnepélyes átadását július 2-án tartják a budapesti New York Palotában – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink