Világrekord kenyérlángos készül
A világ legnagyobb kenyérlángosa készül pénteken Budapesten, a finomságot a járókelők között osztják szét.
A több mint 4 méteres tésztát Szilágyi Mihály ötszörös gasztronómiai világrekorder és csapata vezetésével a Gyermekház Iskola tanulói, a Hiperaktív Sport Egyesület, a Tehetséges „Más Fogyatékosokért” Oktatási Alapítvány sajátos nevelési igényű gyerekei és az Első Magyar Szakképzési és szervezési N.K.K. Zrt. munkatársai sütik a Public Pub előtti téren. A Public Pub a világrekord felállítása alkalmából aznapi teljes bevételét felajánlotta a Gyermekház Iskola és a Hiperaktív Sportegyesület számára.
A tűzmester Dubinszky Mihály lesz, ő építette meg a kemencéket a pénteki rekord felállításához. A rekorder tésztamennyiséghez szükséges 100 kilogramm lisztet a Balkán Pékség ajánlotta fel, a tésztakeverésben Virág József pékmester is közreműködik.
Az elkészült „kenyérlángos óriásokat” a világrekord hitelesítése után, várhatóan 17 órakor felszeletelik, és a gyerekek szétosztogatják a helyszínen a járókelők között. A rendezvényen a többi között részt vesz Karsai Zsolt, vak ralinavigátor és Szilágyi Szilvia operaénekesnő.
Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző zavarokkal küzdő, ám rendkívül tehetséges gyerekekre, akiknek ez már a második világrekordjuk.
A langallósütés világrekordját koordináló Szilágyi Mihály nevéhez több csúcs fűződik, egyebek mellett a világ leghosszabb rablóhúsa, vagy a 120 méterével legnagyobb kürtőskalács. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyharmad Balatonnak megfelelő öntözővíz-készlet áll rendelkezésre
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt…
Tovább olvasom >A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú eleme
A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >