Világrekord kenyérlángos készül
A világ legnagyobb kenyérlángosa készül pénteken Budapesten, a finomságot a járókelők között osztják szét.
A több mint 4 méteres tésztát Szilágyi Mihály ötszörös gasztronómiai világrekorder és csapata vezetésével a Gyermekház Iskola tanulói, a Hiperaktív Sport Egyesület, a Tehetséges „Más Fogyatékosokért” Oktatási Alapítvány sajátos nevelési igényű gyerekei és az Első Magyar Szakképzési és szervezési N.K.K. Zrt. munkatársai sütik a Public Pub előtti téren. A Public Pub a világrekord felállítása alkalmából aznapi teljes bevételét felajánlotta a Gyermekház Iskola és a Hiperaktív Sportegyesület számára.
A tűzmester Dubinszky Mihály lesz, ő építette meg a kemencéket a pénteki rekord felállításához. A rekorder tésztamennyiséghez szükséges 100 kilogramm lisztet a Balkán Pékség ajánlotta fel, a tésztakeverésben Virág József pékmester is közreműködik.
Az elkészült „kenyérlángos óriásokat” a világrekord hitelesítése után, várhatóan 17 órakor felszeletelik, és a gyerekek szétosztogatják a helyszínen a járókelők között. A rendezvényen a többi között részt vesz Karsai Zsolt, vak ralinavigátor és Szilágyi Szilvia operaénekesnő.
Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző zavarokkal küzdő, ám rendkívül tehetséges gyerekekre, akiknek ez már a második világrekordjuk.
A langallósütés világrekordját koordináló Szilágyi Mihály nevéhez több csúcs fűződik, egyebek mellett a világ leghosszabb rablóhúsa, vagy a 120 méterével legnagyobb kürtőskalács. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az euróövezetben és az Európai Unióban havi összevetésben csökkentek, éves szinten nőttek a termelői árak áprilisban
Az euróövezetben és az Európai Unióban (EU) havi összevetésben csökkentek,…
Tovább olvasom >Beperelte a Sheint a Tudatos Vásárlók Egyesülete: sötét trükkökkel manipulálják a vásárlókat
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) több európai fogyasztóvédelmi szervezettel közösen…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus a turizmusban: májusban javult a konjunktúra, de még mindig mínuszban az ágazat
2025 májusában enyhe javulásról számoltak be a turisztikai vállalkozások: a…
Tovább olvasom >