Világraszóló hordóvadászattal ünnepli 150. évfordulóját a Jack Daniel’s

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 27. 11:16

Idén ünnepli 150. évfordulóját az Egyesült Államok legrégebben bejegyzett szeszfőzdéje, a lynchburgi Jack Daniel’s lepárló. E jeles alkalomból Jack bácsi közös hordóvadászatra hívja barátait a világ több mint 50 országában, köztük Magyarországon is. Az első állomás a Jack otthonában, Lynchburgben lesz július elsején, és ekkor indul el világszerte a 90 napos vadászat, melynek részleteiről a hivatalos helyi Jack Daniel’s facebook oldalakon értesülhetnek a rajongók. A sikeres vadászok a kerek évfordulóhoz kapcsolódó, különleges Jack Daniel’s ereklyékre lelhetnek.

jack_hordo

„A Jack Daniel’s egy kis, helyi lepárlóból a világ egyik legnagyobb márkájává nőtte ki magát. Sikerünk titka, hogy 150 éves fennállásunk alatt mindvégig a hitelesség, függetlenség és becsületesség elveit követtük” – mondta Mark McCallum, a Jack Daniel’s elnöke. „A 150. évforduló egy olyan mérföldkő, ami nem mindennap adatik meg egy brand életében, ezért egy izgalmas hordóvadászatra hívjuk rajongóinkat, a közös ünneplés jegyében.”

Júliustól szeptemberig közel 150 kézműves whiskey-s hordót rejtenek el titkos helyeken, hogy azokra később a whiskey rajongói találjanak rá. Minden esetben történelmi, kulturális szempontból fontos helyszíneken lesznek majd a hordók, ezek felkutatásában a helyi facebook oldalakon megjelent információk segítik a lelkes vadászokat. Az ajándékokkal teli hordók az elsőként helyes jelszót bemondó vadász előtt nyílnak meg, megtalálásukról pedig a Jack Daniel’s közösségi média oldalai is hírt adnak majd.

A vadászatban részt vevő eredeti, kézműves hordók mindegyikében Jack Daniel’s whiskey-t érleltek az elmúlt években, mielőtt különleges ajándékokkal pakolták tele őket. A hordóvadászat győztesei egy fehértölgyfa-hordóból készült bárszettet nyernek, valamint a 150 éves évfordulóhoz kapcsolódó ereklyék mellett hazavihetik az eredeti Jack hordót is.

„A Jack Daniel’s jellegzetes színéért 100%-ban, ízéért pedig 80%-ban a hordók felelnek” – mondta Jeff Arnett, a Jack Daniel’s whiskey mestere. „Az elmúlt 150 évben mindig fontos szerepe volt a hordóknak a gyártás során, és ez a jövőben is így lesz. A hordóvadászattal most a kerek évfordulót ünnepeljük, egyúttal szeretnénk lehetőséget adni a rajongóknak, hogy beszerezzenek maguknak egy saját hordót.”

Kapcsolódó cikkeink