VII. Hagyomány és Evolúció selejtezője
2018. április 8-án zajlott le a VII. Hagyomány és Evolúció selejtezője Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézményében.
A selejtező résztvevői harcsaételt tálaltak az alábbi kiírás szerint:
– Harcsa leveses mártásban, lehet akár elegáns egytálétel is, elvárt a csúcsgasztronómiai színvonal
– Adagméret: több fogásos menü főétele, adagonként 60-70 g halhússal
– Kiegészítők: szabadon választhatók, szerepelhet benne egy füstölt vagy levegőn szárított szalonnaféle, de nem kötelező
– Egyéb elvárás: kidolgozott, egyéni, étteremszerű megoldásokat várunk, kérjük, hogy a pályázók kerüljék az ismert ízpaneleket. Klasszikus aromapárosítások szolgálhatnak kiindulási alapként, de fontos szempont, hogy megjelenjen a személyesség.
A döntőbe 8 jelentkező jutott:
– Csertő Richárd (Borkonyha/Budapest)
– Égető Hunor Zoltán (Kollázs/Budapest)
– Hangya Zoltán (Veszely Csárda/Békéscsaba)
– Huszár Krisztián (Fáma/Budapest)
– Kelemen Roland (Hunguest Hotels/Hajduszoboszló)-
– Pilter Tamás (Alabárdos/Budapest)
– Sándor Lőrinc (Borkonyha/Budapest)
– Németh Ákos (Rézkakas/Budapest)
– Farkas József (Fat Mama/Budapest)
– Katona Ervin (Rézkakas/Budapest)
A döntő április 22-én lesz, ugyancsak a Sznergiában.
Kapcsolódó cikkeink
A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >Minden kultúrában hódít az olvadt sajt
A svájci fondue-t, a grúz hacsapurit és az amerikai mac…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták a Joint Venture Szövetség vállalati díjait
A közel 40 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség (JVSZ)…
Tovább olvasom >Fülep Zsolt lett az Év Agrárembere 2024-ben
2025 február 21-én, a mezőgazdasági szakma legnagyobb elismerését, az „Év…
Tovább olvasom >Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >