Vidéki fiatalokat segít az OTP

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 20. 11:52

Az OTP Bank és az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége február 20-án ünnepélyes keretek között írta alá a 2012-re szóló együttműködési megállapodását. A két szervezet közös célja az új generációk bevonása az agráriumba, illetve a mezőgazdasági tevékenység és a magyar termékek népszerűsítése, amelyek mind hozzájárulnak a magyar agrárium versenyképességének erősítéséhez.

A két szervezet a mezőgazdaság szerepét és fontosságát középpontba helyező, több generációt megszólító szemléletformáló programokat kíván megvalósítani. Az együttműködés három programot ölel fel, amelyek kiemelt célterületei a mezőgazdasági termelők új generációjának integrálása az agrártermelésbe, a magyar termékek fogyasztásának és a mezőgazdasági tevékenység népszerűsítése. A programok segítségével 2011-ben mintegy 20 ezer kisiskolást és több ezer fiatal gazdát értek el.

Az együttműködés első állomása a február 24-én megrendezésre kerülő Fiatal Gazda Konferencia, amelyre mintegy kétszáz 40 éven aluli agrárvállalkozót várnak a szervezők. A Vesd bele magad! program keretében több ezer óvodás és kisiskolás jut vetőmaghoz, 5700-an az OTP Bank jóvoltából. A vetőmagot a gyerekek az iskolákban, vagy otthonaikban elültetve friss zöldségeket termeszthetnek. A program célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a magyar termékek fogyasztásának és termelésének fontosságára, illetve hogy hozzájáruljon a gyerekek mezőgazdasággal kapcsolatos szemléletének formálásához. A magyar termékek keresletének nem csak az agrárium, hanem a nemzetgazdaság szempontjából is kiemelt jelentősége van, sőt a magyar termelők versenyképességét és így a vállalkozói szektor általános erősödését is támogatja.

Az együttműködés harmadik eleme a Vidék Kaland! program, amely során szakmai utakat szerveznek városi fiataloknak, hogy fiatal gazdák által vezetett gazdaságokat látogassanak meg. A program célja, hogy a sikeres agrárvállalkozók példájának bemutatásával a fiatalokat a mezőgazdasági pálya felé orientálják, megelőzve ezzel a szakma elöregedését, továbbá hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy a szemléletformáláson túl a résztvevők gyakorlati ismereteket és szakmai tapasztalatokat is szerezzenek.

Kapcsolódó cikkeink