Veszteséggel zárult a Budai Gourmet

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 16. 11:50

Csak 10 ezer fizető vendég jelent meg a Budai Gourmet gasztronómiai fesztiválon a várt 25 ezer helyett, így az idén először a Sziget Kft. által megszervezett esemény veszteséggel zárult – tudta meg a Világgazdaság Gerendai Károlytól, a Sziget Kft. ügyvezetőjétől.

Eredetileg is úgy számoltak, hogy az idén még befektetést igényel a 128 millió forintos költségvetésű fesztivál, azonban kisebb mínuszra számítottak.

Szakmailag azonban mindenképpen sikeresnek ítélik a rendezvényt, így annak a jövője sem forog veszélyben: 2012-ben is megrendezik azt, figyelembe véve az idei tapasztalatokat. Ennek kapcsán többek közt a fesztivál árazását is megvizsgálják – a belépő árára több internetes fórumon is panaszkodtak.

„Bevált a fesztiválkártya a Budai Gourmet fesztiválon, az átlagos kártyánkénti forgalom 9000 forint volt” – mondta Lévai Gábor, a Metapay rendszert üzemeltető Meta-MPI Kft. ügyvezetője. A látogatók 80 százaléka tartja gyorsabbnak és kényelmesebbnek a kártyát a készpénznél, 78 százalékuk biztonságosabbnak is. A kereskedők 68 százaléka szerint nehézség nélkül lehetett dolgozni a kártyával – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink