Veszélyes áru raktár Romániában

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 10. 10:43

A Dachser bukaresti telephelye mellett egy közel 6 500 négyzetméter alapterületű és 11 500 raklap befogadására alkalmas veszélyesanyag-raktárat nyitott. A Romániában egyedülálló raktár tíz millió eurót meghaladó beruházással jött létre, a létesítmény megfelel a Seveso II-es Irányelvnek (96/82/EK).

„A ploiesti-i raktár kiemelkedő beruházás az európai logisztikai hálózatunk bővítésében” – nyilatkozta Michael Schilling, a Dachser European Logistics ügyvezető igazgatója. „A Dachser ezen beruházása példaértékű a fejlődő régió számára.”
A Dachser Románia a raktárat a Liegl & Dachser támogatásával építette meg. A magyar leányvállalat 2006 óta működtet veszélyesanyag-raktárat Budapest közelében, Pilisvörösváron a Seveso II-es Irányelv szigorú előírásai szerint.
Engelbert Liegl, a Liegl & Dachser Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, „A pozsonyi Dachser Eurohub-hoz való közvetlen kapcsolódás kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a vegyipar területén tevékenykedő nemzetközi ügyfeleinknek hatékony és biztonságos logisztikai szolgáltatást nyújtsunk az egész régióban.”

Kapcsolódó cikkeink