Versenykiírás: Pataki János emlékverseny a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon
A Magyar Cukrász Ipartestület 2022. március 22.-én negyedik alkalommal rendezi meg a Pataki János Emlékversenyt tanulók és felnőttek részére, tortadíszítés, artisztika és cukorvirág kategóriában.
A verseny 2022. március 22-én kerül megrendezésre a Magyar Cukrász Ipartestület gondozásában, a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Szakkiállítás keretein belül, melynek a HUNGEXPO „A, G, és F” pavilonja ad helyet. A verseny az „F” pavilonban kerül megrendezésre, melyben várhatóan több mint 20.000 látogató tekintheti majd meg a kiállított versenymunkákat.
A Magyar Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a magyar cukrászok kiemelkedő képességének és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, továbbá új ötletek segítségével lendületet adni a fiatal cukrász generációnak.
– A verseny minden kategóriájában szabad a témaválasztás, nincsenek témakör meghatározások, vagy megkötések.
– A versenyművek és a hozzájuk kapcsolódó dekoráció részére kategóriánként 100 cm (szélesség) x 70 cm (hosszúság) méretű kiállítási hely biztosított. Artisztika kategóriában induló versenyzőknek 100 cm x 100 cm nagyságú kiállítási helyet biztosítunk. A kiállítási terület alapterítővel borított, a dekorációról a versenyzők önmaguk gondoskodnak.
– Minden kiállított munkának ehető anyagból kell készülnie.
– A termékek mellett versenyzőként 1 db szponzorálási tábla kihelyezése engedélyezett.
– A jelentkezés a mellékelt nevezési lapon történik, melyet legkésőbb 2022. március 10. napjáig kérjük beküldeni e-mailen a cukraszat@cukraszat.net címre.
– Versenyművek kiállítása: 2022. március 22. HUNGEXPO „F” pavilon.
(A termékek elhelyezésének rendjéről a nevezett versenyzőknek később küldünk tájékoztatást.) Versenyművek elvitele: 2022. március 24. 1800 órától.
– A kiállítás nyitvatartási ideje alatt a bemutató nem bontható meg!
– A kiállítással kapcsolatos részletes információt a visszaigazolásokkal együtt küldjük el a jelentkezők számára.
– A nevezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk, mindösszesen 40 versenymunka nevezését tudjuk fogadni!
Ötletek és tanácsok
Ügyeljünk az alábbiakra:
– Eredeti ötletet dolgozzunk ki, kreatív megoldásokat alkalmazzunk.
– Színek helyes alkalmazására, elrendezésére, mindig harmóniára törekedjünk.
– A felhasznált alap- és járulékos anyagok feleljenek meg a szakmai elvárásoknak, szakszerűen legyenek kidolgozva.
– A versenymunkák elkészítése feleljen meg a mai modern cukrászati/artisztikai elvárásoknak.
– A prezentáció mértéktartó, elegáns, modern stílusú legyen.
Kérjük az alábbiak mellőzését:
– Egy, már egyszer értékelt munka ismételt kiállítását.
– A kiállítási tárgy reklámértékkel bíró megjelölését.
– Ismétlődést az elkészítés technológiájában.
– Pataki János örökös tiszteletbeli elnökünk megjelenítését a díszmunkában.
Díjazás
A versenymunkák értékelése a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján történik – arany–ezüst–bronzérmek és oklevél minősítések formájában. A kiemelkedő munkák készítői különdíjban is részesülnek.
Kapcsolódó cikkeink
SweeTEN 4.0
Újabb mérföldkő az ipartestület tehetséggondozó tevékenységében: a Nemzeti Tehetség Program…
Tovább olvasom >Ízek kavalkádja
Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „Mákvirág” fantázianevű torta viselheti…
Tovább olvasom >Év Fagylaltja 2024
Kecskemét adott helyszínt az idei Év Fagylaltja versenynek, amelyen a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megugrik az európaiak utazási kedve: A 2024-es év őszi és téli szezonjának utazási trendjei
Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legújabb kutatása szerint jelentős növekedés…
Tovább olvasom >Hello METRO, HelloPay!
Júliustól a METRO kínálatából, valamint a nagykereskedelem értékesítőin keresztül országszerte…
Tovább olvasom >Közel 13 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában 2023 első kilenc hónapjában
Romániában 12,8 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma 2023 első…
Tovább olvasom >