Versenykiírás: Pataki János emlékverseny a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon
A Magyar Cukrász Ipartestület 2022. március 22.-én negyedik alkalommal rendezi meg a Pataki János Emlékversenyt tanulók és felnőttek részére, tortadíszítés, artisztika és cukorvirág kategóriában.
A verseny 2022. március 22-én kerül megrendezésre a Magyar Cukrász Ipartestület gondozásában, a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Szakkiállítás keretein belül, melynek a HUNGEXPO „A, G, és F” pavilonja ad helyet. A verseny az „F” pavilonban kerül megrendezésre, melyben várhatóan több mint 20.000 látogató tekintheti majd meg a kiállított versenymunkákat.
A Magyar Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a magyar cukrászok kiemelkedő képességének és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, továbbá új ötletek segítségével lendületet adni a fiatal cukrász generációnak.
– A verseny minden kategóriájában szabad a témaválasztás, nincsenek témakör meghatározások, vagy megkötések.
– A versenyművek és a hozzájuk kapcsolódó dekoráció részére kategóriánként 100 cm (szélesség) x 70 cm (hosszúság) méretű kiállítási hely biztosított. Artisztika kategóriában induló versenyzőknek 100 cm x 100 cm nagyságú kiállítási helyet biztosítunk. A kiállítási terület alapterítővel borított, a dekorációról a versenyzők önmaguk gondoskodnak.
– Minden kiállított munkának ehető anyagból kell készülnie.
– A termékek mellett versenyzőként 1 db szponzorálási tábla kihelyezése engedélyezett.
– A jelentkezés a mellékelt nevezési lapon történik, melyet legkésőbb 2022. március 10. napjáig kérjük beküldeni e-mailen a cukraszat@cukraszat.net címre.
– Versenyművek kiállítása: 2022. március 22. HUNGEXPO „F” pavilon.
(A termékek elhelyezésének rendjéről a nevezett versenyzőknek később küldünk tájékoztatást.) Versenyművek elvitele: 2022. március 24. 1800 órától.
– A kiállítás nyitvatartási ideje alatt a bemutató nem bontható meg!
– A kiállítással kapcsolatos részletes információt a visszaigazolásokkal együtt küldjük el a jelentkezők számára.
– A nevezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk, mindösszesen 40 versenymunka nevezését tudjuk fogadni!
Ötletek és tanácsok
Ügyeljünk az alábbiakra:
– Eredeti ötletet dolgozzunk ki, kreatív megoldásokat alkalmazzunk.
– Színek helyes alkalmazására, elrendezésére, mindig harmóniára törekedjünk.
– A felhasznált alap- és járulékos anyagok feleljenek meg a szakmai elvárásoknak, szakszerűen legyenek kidolgozva.
– A versenymunkák elkészítése feleljen meg a mai modern cukrászati/artisztikai elvárásoknak.
– A prezentáció mértéktartó, elegáns, modern stílusú legyen.
Kérjük az alábbiak mellőzését:
– Egy, már egyszer értékelt munka ismételt kiállítását.
– A kiállítási tárgy reklámértékkel bíró megjelölését.
– Ismétlődést az elkészítés technológiájában.
– Pataki János örökös tiszteletbeli elnökünk megjelenítését a díszmunkában.
Díjazás
A versenymunkák értékelése a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján történik – arany–ezüst–bronzérmek és oklevél minősítések formájában. A kiemelkedő munkák készítői különdíjban is részesülnek.
Kapcsolódó cikkeink
A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Szakoktatói továbbképzések 2024
Idén is sikeresen folytatódtak az Innovatív Képzéstámogató Központ által, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >