Véredényei alapján azonosítja a vásárlót az új kassza

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 07. 11:12

Véredényei alapján azonosítja a vevőket a jövő kasszája. Egy svédországi feltaláló ötlete alapján egy alig 5 másodperc alatt lezajló, igen biztonságos, biometriai alapokon működő fizetési módot tesztelnek. A 15 darab kísérleti pénztárgépnél az azonosításhoz a vásárlók kézfejének vérereit világítják meg egy infravörös lámpával.

er-kezIgyekszik a napi életünkbe behozni a véredények egyediségén alapuló azonosítási technikát a svéd Frederik Leifland mérnök. Módszerének lényege, hogy vásárláskor infravörös lámpával átvilágítják a vevő kézfejét, és az érhálózat térképe alapján azonosítják. A módszer egyelőre csak néhány helyen vizsgázik – írja az antivírus blog.

A fizetési procedúra során meg kell adni a telefonszámunk utolsó 4 karakterét is, ezzel fokozzák a biztonságot. Az új metódussal 5 másodperc alatt túleshetünk a fizetésen. Ez gyorsabb, mint a hagyományos bankkártyás módszer. A véredényes eljárás egyébként nem vadonatúj, egyes országokban, például Japánban, mint másodlagos kiegészítő lehetőséget már egy ideje alkalmazzák nagy értékű banki tranzakcióknál. Ugyancsak elfogadott módszer fokozottan védett kórházakban, a bűnüldözésben, illetve katonai létesítményekben.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/kasszatrend/870-veredenyei-alapjan-azonositja-a-vasarlot-az-uj-kassza

Kapcsolódó cikkeink