Vegyen részt Ön is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete november 19-i gálaebédjén
Az MVI idén 7. alkalommal, november 19-én megrendezésre kerülő évzáró gálaebédje a 170 éve született Dobos C. Józsefre munkásságának emlékére épül, az ő újragondolt ételkreációiból összeállított menü kilenc ismert séf és számos már közreműködő közös munkája.
Menü
Executive chef: Bicsár Attila – Sauska 48 Étterem, Villány
Üdvözlő italok
Kreinbacher Prestige Brut
Sauska Extra Brut Rosé
Amuse bouche
Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér
„Túrós csusza” 2017
Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mangalicasonka kóstoló
Gódor András a „Sonkás” – Fény utcai piac, Budapest
Hideg előétel
Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel
Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös
Mátrai zenit 2017 Centurio szőlőbirtok – Ludányi Balázs
Leves
Tápla leves Nábob módra
Jászai Tibor – Gerlóczy Kávéház és Czakó Kert, Budapest
Kő Kövön Furmint 2016 – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj
Meleg előétel
Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával
Sallai Zoltán – La Fiesta Party Service, Budapest
Heimann Kékfrankos Alte Reben 2015
Főétel
Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal
Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj
St. Andrea Bikavér Áldás 2015
Pre desszert
Begónia szorbet csipkebogyó teával
Jahni László és Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Tányérdesszert
Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral
Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem, Budapest
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013, Kiss István Családi Pincészet
Petit fours
Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata
Barista: Bősze Viktor – Platán Restaurant, Tata
Sommeliére: Varga Norbert – Onyx, Budapest
A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József
A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI tagoknak: 24.000 Ft.
Egy MVI tagsággal 2 db kedvezményes jegy igényelhető.
Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.)
Információ és jegyrendelés: galaebed@gmail.com.
Kapcsolódó cikkeink
Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >Ingadozó munkaerő-állomány
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >