Vegetáriánus szakácsképzés indul jövőre Ausztriában
2025 elején a vegetáriánus gasztronómiára szakosodott szakácsképzés indul Ausztriában. Bár a terv kezdetben erős ellenállásba ütközött az iparági és munkavállalói képviseletek részéről, akik azzal érveltek, hogy a képzés nem felel meg a vendéglátóipar realitásainak, hiszen az osztrákoknak csupán 11%-a követ vegetáriánus vagy vegán étrendet, az újítást végül elfogadták. A képzés január 1-jétől országszerte elérhető lesz, így olyanok számára is megnyílik a szakma, akik eddig étrendi preferenciáik miatt elzárkóztak a szakácstanonci pályától.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A hároméves képzést duális formában, hagyományos szakácsképzéssel kombinálva is el lehet végezni.
Joachim Ivany, a Gasztronómiai Szövetség tagja szerint ez „fontos lépés a fenntarthatóság felé.” Felix Hnat, a Vegán Társaság elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve, hogy az új tananyag megfelel a modern növényi alapú konyha elvárásainak. //
Kapcsolódó cikkeink
Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >Ausztriában csökkentek a nagykereskedelmi árak áprilisban
Ausztriában a nagykereskedelmi árak havi és éves összevetésben egyaránt csökkentek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új ciklus, stabil működés, változatlan irány – bizalmat kapott az ÖRT vezetése
Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közgyűlése megerősítette a szervezet közvetlen…
Tovább olvasom >