Vegetáriánus szakácsképzés indul jövőre Ausztriában
2025 elején a vegetáriánus gasztronómiára szakosodott szakácsképzés indul Ausztriában. Bár a terv kezdetben erős ellenállásba ütközött az iparági és munkavállalói képviseletek részéről, akik azzal érveltek, hogy a képzés nem felel meg a vendéglátóipar realitásainak, hiszen az osztrákoknak csupán 11%-a követ vegetáriánus vagy vegán étrendet, az újítást végül elfogadták. A képzés január 1-jétől országszerte elérhető lesz, így olyanok számára is megnyílik a szakma, akik eddig étrendi preferenciáik miatt elzárkóztak a szakácstanonci pályától.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A hároméves képzést duális formában, hagyományos szakácsképzéssel kombinálva is el lehet végezni.
Joachim Ivany, a Gasztronómiai Szövetség tagja szerint ez „fontos lépés a fenntarthatóság felé.” Felix Hnat, a Vegán Társaság elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve, hogy az új tananyag megfelel a modern növényi alapú konyha elvárásainak. //
Kapcsolódó cikkeink
Édesség helyett gyümölcs – Meglepő akció a foodorától
Szokatlan kampánnyal ünnepelte idén a gyereknapot a foodora: gyümölcs- és zöldségakcióval…
Tovább olvasom >A növényi italokat gyártó Sproudba fektetett a Lantmännen
A svéd agrár-élelmiszeripari vállalat, a Lantmännen mintegy 10%-os részesedést szerzett…
Tovább olvasom >Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >További cikkeink
„A polc nemcsak hely, hanem stratégia” – a P&G újragondolja a vásárlói élményt Magyarországon
Interjú Joanna Bohdanowicz-cal, a Procter & Gamble Közép-európai szenior igazgatójával…
Tovább olvasom >Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen az árréskorlátozások miatt
Két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az Európai Bizottság,…
Tovább olvasom >Májusban lassult az éves infláció az euróövezetben és az EU-ban
Az euróövezetben és az Európai Unióban is lassult az éves…
Tovább olvasom >