Vegetáriánus szakácsképzés indul jövőre Ausztriában
2025 elején a vegetáriánus gasztronómiára szakosodott szakácsképzés indul Ausztriában. Bár a terv kezdetben erős ellenállásba ütközött az iparági és munkavállalói képviseletek részéről, akik azzal érveltek, hogy a képzés nem felel meg a vendéglátóipar realitásainak, hiszen az osztrákoknak csupán 11%-a követ vegetáriánus vagy vegán étrendet, az újítást végül elfogadták. A képzés január 1-jétől országszerte elérhető lesz, így olyanok számára is megnyílik a szakma, akik eddig étrendi preferenciáik miatt elzárkóztak a szakácstanonci pályától.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A hároméves képzést duális formában, hagyományos szakácsképzéssel kombinálva is el lehet végezni.
Joachim Ivany, a Gasztronómiai Szövetség tagja szerint ez „fontos lépés a fenntarthatóság felé.” Felix Hnat, a Vegán Társaság elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve, hogy az új tananyag megfelel a modern növényi alapú konyha elvárásainak. //
Kapcsolódó cikkeink
Ausztriában a nagykereskedelmi árak éves szinten csökkentek, havi összevetésben nőttek júliusban
Az osztrák nagykereskedelmi árak éves szinten csökkentek, havi összevetésben nőttek…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amazon: 1000 amerikai városban elérhető a romlandó élelmiszerek aznapi házhoz szállítása
Több több mint 1000 amerikai városban és településen vált elérhetővé…
Tovább olvasom >180 millió eurós fejlesztést tervez a Gruppo Megamark Dél-Olaszországban
Az olaszországi regionális élelmiszer-kiskereskedő, a Gruppo Megamark két év alatt…
Tovább olvasom >Fidelity felmérés: A befektetők dacolnak az általános bizonytalansággal
A globális rendszerek átrendeződésével a befektetőknek olyan környezetben kell eligazodniuk,…
Tovább olvasom >