Vegetáriánus szakácsképzés indul jövőre Ausztriában
2025 elején a vegetáriánus gasztronómiára szakosodott szakácsképzés indul Ausztriában. Bár a terv kezdetben erős ellenállásba ütközött az iparági és munkavállalói képviseletek részéről, akik azzal érveltek, hogy a képzés nem felel meg a vendéglátóipar realitásainak, hiszen az osztrákoknak csupán 11%-a követ vegetáriánus vagy vegán étrendet, az újítást végül elfogadták. A képzés január 1-jétől országszerte elérhető lesz, így olyanok számára is megnyílik a szakma, akik eddig étrendi preferenciáik miatt elzárkóztak a szakácstanonci pályától.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A hároméves képzést duális formában, hagyományos szakácsképzéssel kombinálva is el lehet végezni.
Joachim Ivany, a Gasztronómiai Szövetség tagja szerint ez „fontos lépés a fenntarthatóság felé.” Felix Hnat, a Vegán Társaság elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve, hogy az új tananyag megfelel a modern növényi alapú konyha elvárásainak. //
Kapcsolódó cikkeink
Megduplázódhat a vegán állateledelek globális piaca 2034-re
Egyre több gazdi ismeri fel a növényi alapú étrend előnyeit…
Tovább olvasom >A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >A békalencse lehet a következő szuperélelmiszer
Emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >Linamar és Gallicoop vezeti továbbra is a Békés vármegyei TOP100 vállalati listát
Továbbra is a Linamar Hungary Zrt. és a Gallicoop Zrt.…
Tovább olvasom >