Vegán smoothie-kat és juice-t dobott piacra az Eisberg

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 06. 15. 11:00

Trópusi gyümölcsös és chia maggal gazdagított smoothie-val, illetve gyömbérrel fűszerezett zöldség- és gyümölcslével jelent meg júniustól a piacon az Eisberg Hungary Kft. A cég „simply fresh” mottójához híven az innovatív technológiával készült három frissítő ital természetes összetevőkből áll, nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószert, csak napérlelte gyümölcsöket és roppanós zöldségeket, így az egészségtudatos táplálkozás iránt elkötelezetteknek is kedvence lesz.

 

Az Eisberg termékek nem csak azokat célozzák meg, akik egészségesen szeretnének élni, hanem azokat is, akik nem szeretnek sokat bíbelődni az ételek, italok elkészítésével és ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő finomságokra vágynak. A június elején bevezetésre kerülő smoothie-jaikkal és juice-ukkal is ez a céljuk. A „simply fresh” elvnek megfelelően a Tropical, a Chia Smoothie, illetve a Veggie Juice termékekkel a tisztán csak zöldségekből és gyümölcsökből álló italok piacára tört be a cég.
Az ízeknél a legnépszerűbbeket választották ki, így igazán szerethető párosítások születtek. Az édes ízvilágot hozó Eisberg Tropical Smoothie almából, mangóból, banánból és maracujából készült, az Eisberg Chia Smoothie az előbbi összetevőkön kívül a superfood-ként ismert chia maggal lett kiegészítve, míg az Eisberg Veggie Juice alma, cékla, sárgarépa, gránátalma, citrom keveréke, gyömbér fűszerezéssel.
Szalai Judit, az Eisberg értékesítési vezetője szerint a smoothie manapság nagyon divatos, amin nem is csodálkozik, hiszen kellemes ízvilágú, vitaminnal teli gyümölcsös és frissítő italokról van szó. Mivel mind az immunerősítést, mind a frissítő jelleget fontosnak tartották, a vitamindús italokkal mindkét céljukat megvalósították, így legyen tél vagy nyár, a smoothie-k és a juice bármelyik évszakban tökéletes választás.
A 250 ml-es palackokban 100 %-ban természetes italt találunk, amely nem tartalmaz tartósítószert, semmiféle adalékanyagot, színezék és hozzáadott cukor nélkül készült. A smoothie-k hidegen préselt technológiával és olyan speciális eljárással készülnek, melynek köszönhetően hosszabb ideig megőrzik a gyümölcsök, zöldségek ízét és vitamintartalmát.
A vegán gyümölcsturmixok és zöldséglé különlegessége, hogy az eltarthatóság növeléséhez a konvencionális hőkezelési technológiák helyett, amelyeket a legtöbb gyümölcslé tartósításához használnak, egy úgynevezett HHP (High Hydrostatic Pressure) eljáráson esnek át. Ennek köszönhetően a termék hosszú időn át megőrzi a gyümölcsök ínycsiklandozó zamatát, sőt az alkotók vitamin tartalma sem, vagy csak nagyon minimálisan csökken. A HHP technológiával kezelt gyümölcslevek esetében a kezdeti C-vitamin tartalom aránya magasabb, mint egy hőkezelt gyümölcslé esetében.
Tarnóczy Zoltán, az Eisberg Retail termékfejlesztési vezetője elmondta, hogy a HHP technológia egy olyan korszerű, innovatív eljárás, melynek segítségével magas nyomás hatására a mikroorganizmusok és az enzimek inaktiválódnak anélkül, hogy a termék elveszítené az aromaanyagát és tápértékét. Ez azt jelenti, hogy a smoothie és juice íze, színe, aromája és vitamintartalma közel olyan, mint a frissen facsarté.
(x)

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek