Vegán saját márkát vezet be a spanyol Eroski
A spanyol Eroski lánc új, saját márkás vegán termékeket kínál a fizikai üzletekben és webshopjában, így igyekezve támogatni az egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozást. A kereskedő szerint a bevezetés a fogyasztók megváltozott igényeire és ízlésére válasz.
Az Eroski Veggie bioélelmiszer-termékcsalád a nemzetközileg elismert vegán-vegetáriánus V-Vegan minősítéssel rendelkezik. Az új márka alatt mintegy 20 frissáru és élelmiszertermék kapható, ám e kör az év során bővül majd.
Becslések szerint a spanyol fogyasztók 44%-a vásárol vegetáriánus termékeket, és a 18 éves spanyol népesség 7,8%-a követ vegetáriánus étrendet.
A fenntarthatóságot támogatandó az Eroski a tavalyi évben saját márkás termékein bevezetett Planet-Score jelzéssel tájékoztatja a fogyasztókat termékei karbonlábnyomáról.
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fókuszban a fenntarthatóság: indul a Generali EnterPrize pályázata a 15 milliós pályázati díjért
A Generali Csoport idén három kategóriában hirdeti meg a kis- és középvállalkozások…
Tovább olvasom >Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >Versenyhatósági iránymutatás a divat- és textilipar számára a fenntarthatósági és környezetbarát jelölésekkel kapcsolatban
Tanácsokat nyújtott nyílt levélben a világ fogyasztóvédelmi hatóságait tömörítő nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Rekordméretű élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénteken és szombaton
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett pénteki és szombati adománygyűjtésen…
Tovább olvasom >A Pick Szeged Zrt. nyeresége csökkent, árbevétele nőtt tavaly
A Pick Szeged Zrt. adózott eredménye 2024-ben 6,7 milliárd forint…
Tovább olvasom >