Védjegyoltalom egy fánkra
Védjegyet kapott Dominique Ansel New York-i cukrász 2013 májusában bemutatott, és rövid idő alatt kultikussá vált terméke, a fánk és a croissant kombinálásából származó cronut.
Így hát a cronut-ból Cronut® lett, amire persze eddig is számíthattunk, hiszen a szakember idejekorán kérte termékére a védélmet (és ezt közzé is tette). Ezután tehát nálunk sem használható a cronut név – ami talán nem olyan nagy baj, hiszen az átlagembernek még fogalma sincs róla, mi ez; talán elég egy találó magyar név is. A budapesti Donut Fabbrica például a didaktikus „műfordítást” választotta: croissant fánkként árusítja üzletében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >