Védjegyoltalom egy fánkra
Védjegyet kapott Dominique Ansel New York-i cukrász 2013 májusában bemutatott, és rövid idő alatt kultikussá vált terméke, a fánk és a croissant kombinálásából származó cronut.
Így hát a cronut-ból Cronut® lett, amire persze eddig is számíthattunk, hiszen a szakember idejekorán kérte termékére a védélmet (és ezt közzé is tette). Ezután tehát nálunk sem használható a cronut név – ami talán nem olyan nagy baj, hiszen az átlagembernek még fogalma sincs róla, mi ez; talán elég egy találó magyar név is. A budapesti Donut Fabbrica például a didaktikus „műfordítást” választotta: croissant fánkként árusítja üzletében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Templomi jótékonyság, 21. század – A nap videója
A Shirdi-ben található Shri Saibaba templom Ázsia egyik legnagyobb konyhájával…
Tovább olvasom >Szállodai fenntarthatóság – A nap képe
Kicsit extrém ötletnek tűnik, de azt mondják, a vendégek által…
Tovább olvasom >