Védjegyoltalom egy fánkra
Védjegyet kapott Dominique Ansel New York-i cukrász 2013 májusában bemutatott, és rövid idő alatt kultikussá vált terméke, a fánk és a croissant kombinálásából származó cronut.
Így hát a cronut-ból Cronut® lett, amire persze eddig is számíthattunk, hiszen a szakember idejekorán kérte termékére a védélmet (és ezt közzé is tette). Ezután tehát nálunk sem használható a cronut név – ami talán nem olyan nagy baj, hiszen az átlagembernek még fogalma sincs róla, mi ez; talán elég egy találó magyar név is. A budapesti Donut Fabbrica például a didaktikus „műfordítást” választotta: croissant fánkként árusítja üzletében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >