Vattacukor sörrel? – Összeálltak a menük a Sörgasztronómiai Hétre

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 22. 10:50

2016. szeptember 23. és 29. között kilenc budapesti étterem készül rendhagyó menüvel a Sörgasztronómiai Hét keretében. A változatos menük között magyaros, szerb, indiai, olaszos és amerikai ihletésű fogások is az étlapokra kerültek, így széles íz-skálán tapasztalhatjuk meg, hogy a megfelelő körültekintéssel választott sör bármilyen étel mellé illik.

sorgasztro

“Péntektől nem kell repülőjegy ahhoz, hogy valaki megtalálja a kedvenc söre legjobb étel párját. Kilenc étterem speciális sörös menüjét élvezhetjük,amely garantáltan különleges élményt ad a gasztronómiai újdonságokra nyitottaknak” – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához,olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is.

Mit ajánl a Sör mi több sörgasztronómusa?
Indítsuk a menüsört egy könnyed, világos lágersörös, mandula likőrrel ízesített koktéllal és zárjuk sörpárlattal!Az előételek között a komplex íz-élményt kínáló, céklában pácolt lazac az egyik legígéretesebb, ehhez friss, bajor stílusú, szűretlen búzasört választottak.A főételek között válogathatunk olyan húsos ételek között, mint a malacpofa, zöldséges tarhonyával, sötét Stout sörrel, vagy báránysült friss ananásszal és currys gnocchival, sörpárban egy testes barna ale-lel. Különlegesség a kínálatban a Leskovacki ustipci (leskováci falatok) ajvárral, egy malátás illatú lágerrel kísérve. Vegáknak ajánljuk a vargánya gombás fusillit, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna sörrel.Az éttermek a hagyományos desszerteket (tiramisu, csokoládé mousse, pannacotta, sajttorta, somlói) a sörpárjukkal dobják fel a Sörgasztronómia Hetében, de vannak olyan különlegességek is, amelyeket nem szabad kihagyni, az egyik a mango-maracuja charlotte IPA-val társítva, a másik a szarvasgombás fehércsoki mousse vattacukorral. Utóbbi annyira passzol a gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale-lel, hogy muszáj kipróbálni. Akik a jól bevált hamburger-sör párosra esküsznek, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen egyetértünk abban, nem mindegy, mit iszunk a szaftos burgerhez.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:
• 400- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
• Ankert- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
• Borssó Bisztró- 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
• Cactus Juice- 1061 Budapest, Jókai tér 5.
• Café Vian – 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.
• Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
• Up & Down- 1052 Budapest. Molnár utca 6.
• Seasons- 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
• Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.

Kapcsolódó cikkeink