Vattacukor sörrel? – Összeálltak a menük a Sörgasztronómiai Hétre
2016. szeptember 23. és 29. között kilenc budapesti étterem készül rendhagyó menüvel a Sörgasztronómiai Hét keretében. A változatos menük között magyaros, szerb, indiai, olaszos és amerikai ihletésű fogások is az étlapokra kerültek, így széles íz-skálán tapasztalhatjuk meg, hogy a megfelelő körültekintéssel választott sör bármilyen étel mellé illik.
„Péntektől nem kell repülőjegy ahhoz, hogy valaki megtalálja a kedvenc söre legjobb étel párját. Kilenc étterem speciális sörös menüjét élvezhetjük,amely garantáltan különleges élményt ad a gasztronómiai újdonságokra nyitottaknak” – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához,olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is.
Mit ajánl a Sör mi több sörgasztronómusa?
Indítsuk a menüsört egy könnyed, világos lágersörös, mandula likőrrel ízesített koktéllal és zárjuk sörpárlattal!Az előételek között a komplex íz-élményt kínáló, céklában pácolt lazac az egyik legígéretesebb, ehhez friss, bajor stílusú, szűretlen búzasört választottak.A főételek között válogathatunk olyan húsos ételek között, mint a malacpofa, zöldséges tarhonyával, sötét Stout sörrel, vagy báránysült friss ananásszal és currys gnocchival, sörpárban egy testes barna ale-lel. Különlegesség a kínálatban a Leskovacki ustipci (leskováci falatok) ajvárral, egy malátás illatú lágerrel kísérve. Vegáknak ajánljuk a vargánya gombás fusillit, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna sörrel.Az éttermek a hagyományos desszerteket (tiramisu, csokoládé mousse, pannacotta, sajttorta, somlói) a sörpárjukkal dobják fel a Sörgasztronómia Hetében, de vannak olyan különlegességek is, amelyeket nem szabad kihagyni, az egyik a mango-maracuja charlotte IPA-val társítva, a másik a szarvasgombás fehércsoki mousse vattacukorral. Utóbbi annyira passzol a gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale-lel, hogy muszáj kipróbálni. Akik a jól bevált hamburger-sör párosra esküsznek, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen egyetértünk abban, nem mindegy, mit iszunk a szaftos burgerhez.
A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:
• 400- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
• Ankert- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
• Borssó Bisztró- 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
• Cactus Juice- 1061 Budapest, Jókai tér 5.
• Café Vian – 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.
• Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
• Up & Down- 1052 Budapest. Molnár utca 6.
• Seasons- 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
• Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.
Kapcsolódó cikkeink
Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >Gyenge negyedéves eredmények miatt kihívásokkal néz szembe az Anheuser-Busch InBev és a Carlsberg
A világ vezető sörgyártói, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) és…
Tovább olvasom >30 millió eurót költ a Diageo a Guinness 0.0 gyártására
A Diageo 30 millió eurós beruházással növeli a Guinness alkoholmentes…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >