Vásárlási utalványok tartós üzemzavar miatt

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 16. 10:44

Összesen 21 millió euró értékben bocsát vásárlási utalványokat internetbank-felhasználói rendelkezésére a Bank Austria kárpótlásként az egyhetes üzemzavar miatt, amely több millió banki átutalás késedelmét okozta október végén-november elején.

A problémák az UniCredit Csoporthoz tartozó bank közlése szerint a teljes számítástechnikai rendszer cseréje során léptek fel. A zavartalan működés egy hét elteltével állt helyre. A bank a múlt héten már elnézést kért az ügyfelektől a kellemetlenségekért. Közlésük szerint noha az átállást előzőleg modellezték és tesztelték, a végrehajtás közben nem várt problémák léptek fel.

A mintegy 700 ezer felhasználó mindegyike 30 euró (mintegy 8 500 forint) értékű, meghatározott kereskedelmi üzletláncoknál beváltható utalványt vehet igénybe, amelyet a bank honlapjáról tölthetnek le. “Nemcsak minden formában bocsánatot kérünk a kellemetlenségekért, hanem ezzel is hozzá akarunk járulni a jóvátételükhöz” – fogalmazott Williband Cernko vezérigazgató.

Emellett a bank kártérítést ígért minden olyan többletköltségért, amelyek a késedelmes átutalások miatt keletkeztek az ügyfeleknél, így például késedelmi díjakért. Matthias Raftl szóvivő tájékoztatása szerint ezeknek az igényeknek az összegét egyelőre még nem tudták felbecsülni. (Pálfy M. Katalin, MTI)

Kapcsolódó cikkeink