Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta, hogyan hatnak a 2024-es választási eredmények az éttermi ágazatra.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
Az elemző szerint Trump gazdaságpolitikája nagyrészt a vállalatok és sok amerikai adójának csökkentésére épül. 2017-ben 35%-ról 21%-ra vitte le a társasági adókulcsot, és ígérete szerint második ciklusában ezt 15%-ra tovább csökkenti, így a leggazdagabb amerikaiak jövedelemadóját is mérsékli, és állítólag vállalkozásbarátabbá teszi Amerikát. A leendő elnök emellett támogatja a borravalóval fizetett dolgozókra kivetett hálapénzek jövedelemadójának megszüntetését is.
Bár e terv kétpárti támogatást kapott, a kritikusok szerint ez a politika nagymértékben befolyásolná az ország szövetségi deficitjét, és valójában nem oldaná meg a legtöbb borravalóval dolgozó problémáját, akik közül sokan már most is az adóköteles jövedelemhatár alá esnek. Trump gazdaság- és külpolitikájának egyik sarokköve ezúttal a külföldi árukra javasolt 10-20%-os vámtarifa. Szakértők szerint a vámok kivetése áremelkedést eredményez, amelyet a fogyasztók viselnek, nem pedig az olyan külföldi ellenfelek, mint Kína. //
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025 első negyedévében, mint tavaly
A SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025…
Tovább olvasom >Évente közel 40 különböző kereskedőnél vásárolnak az amerikai fogyasztók
A Circana friss kutatása szerint az amerikai háztartások egy éven…
Tovább olvasom >1,2 milliárd dollárból épít új tejipari üzemet New York-ban a Chobani
Az amerikai görögjoghurt-óriás, a Chobani bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >