Van még mit tenni a kínai minőségellenőröknek
Az év első felében ellenőrzött termékek ötödénél találtak minőségi problémákat a kínai hatóságok.
Pekingre egyre nagyobb nyomás nehezedik külföldről is a
termékbiztonság növelése érdekében; legutóbb az amerikai élelmiszer- és
gyógyszerbiztonsági hatóság (FDA) rendelt el tilalmat a nagyüzemi tenyésztéssel
előállított kínai halak és más tengeri élelmiszerek bevitelére, mert ezek
tiltott vegyszereket tartalmaztak. A most kiadott kormányzati jelentés azonban
azt hangsúlyozza, hogy a megvizsgált 7200 termék 80,9 százaléka semmiféle
kivetnivalót nem hagyott maga után, és a minőség általában is javul.
A fennmaradó 19,1 százalék ugyanakkor nemritkán mérgeket vagy túl sok adalék
anyagot tartalmazott, nem szólva a címkézési hiányosságokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >