Van még mit tenni a kínai minőségellenőröknek
Az év első felében ellenőrzött termékek ötödénél találtak minőségi problémákat a kínai hatóságok.
Pekingre egyre nagyobb nyomás nehezedik külföldről is a
termékbiztonság növelése érdekében; legutóbb az amerikai élelmiszer- és
gyógyszerbiztonsági hatóság (FDA) rendelt el tilalmat a nagyüzemi tenyésztéssel
előállított kínai halak és más tengeri élelmiszerek bevitelére, mert ezek
tiltott vegyszereket tartalmaztak. A most kiadott kormányzati jelentés azonban
azt hangsúlyozza, hogy a megvizsgált 7200 termék 80,9 százaléka semmiféle
kivetnivalót nem hagyott maga után, és a minőség általában is javul.
A fennmaradó 19,1 százalék ugyanakkor nemritkán mérgeket vagy túl sok adalék
anyagot tartalmazott, nem szólva a címkézési hiányosságokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >