Van még mit tenni a kínai minőségellenőröknek
Az év első felében ellenőrzött termékek ötödénél találtak minőségi problémákat a kínai hatóságok.
Pekingre egyre nagyobb nyomás nehezedik külföldről is a
termékbiztonság növelése érdekében; legutóbb az amerikai élelmiszer- és
gyógyszerbiztonsági hatóság (FDA) rendelt el tilalmat a nagyüzemi tenyésztéssel
előállított kínai halak és más tengeri élelmiszerek bevitelére, mert ezek
tiltott vegyszereket tartalmaztak. A most kiadott kormányzati jelentés azonban
azt hangsúlyozza, hogy a megvizsgált 7200 termék 80,9 százaléka semmiféle
kivetnivalót nem hagyott maga után, és a minőség általában is javul.
A fennmaradó 19,1 százalék ugyanakkor nemritkán mérgeket vagy túl sok adalék
anyagot tartalmazott, nem szólva a címkézési hiányosságokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >