Változó trendek, változó termékek
Nagy kihívás ma minden iparágban megfelelni a folyton és hektikusan változó trendeknek. Nincs ez másképp az élelmiszeralapanyag-gyártásban sem. Mi a KALL Ingredients Kft.-nél nem kisebb célt tűztünk magunk elé, mint a cukorpiaci innováció hazai éllovasává válni.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2019/11/dr-t%C3%B3th-anett-kall_opt-200x300.jpeg)
Dr. Tóth Anett
ügyvezető
KALL Ingredients
Nehéz ma megfelelni cukorgyártóként a piaci és fogyasztói elvárásoknak és igényeknek. A KALL Ingredients Kft. célja megalakulása óta elindítani, majd fenntartani egy olyan folyamatosan növekvő és fejlődő vállalkozást, mely az európai élelmiszer- és gyógyszeripari, takarmányipari szereplők részére termékek magas színvonalú gyártását, a szegmentált piacok egyedi szükségleteit professzionális szinten biztosítani kívánja. Legújabb termékinnovációnk eredménye az extra magas fruktóztartalmú K-SWEET F95 termékünk, amely az OMÉK Élelmiszeripari Nagydíj kategóriában is díjat kapott.
A termék kiválóan használható sütéshez és főzéshez, mind a hagyományos, mind pedig a reformtáplálkozásba egyaránt beilleszthető. A kristálycukornál jóval édesebb, ezért kb. 2/3 mennyiséget is elegendő használni belőle. Magas oldhatósága miatt nehezen kristályosodik, ezáltal omlósabbá, puhábbá teszi a vele édesített ételeket. Állagjavító tulajdonságához hozzájárul az is, hogy gyorsan veszi föl és lassan adja le a folyadékot, így nemcsak a vele készült élelmiszerek eltarthatóságát növeli, hanem a friss érzést is fokozza. Szerepe van a cukorbetegek étrendjében is, mert glikémiás indexe közepes, ezért a vércukorszintet lassabban emeli.
A fruktóz alkalmazása jó tulajdonságai ellenére az élelmiszeriparban nem túl elterjedt. Ennek egyik oka, hogy előállításának eddig olyan magas volt az energiaszükséglete és költsége, mely miatt már nem volt gazdaságos alkalmazása. A megvalósított technológia és termékinnovációnk eredményeképp azonban sikerült olyan költséghatékony megoldást találnunk, amely új utakat nyit meg ezen értékes alapanyag felhasználásában.
A KALL Ingredients Kft. jövőbeni céljait és fejlődési irányát is az fogja meghatározni, hogyan tudunk jobb, egészségesebb, a XXI. századi szereplők elvárásait kielégítő termékeket előállítani. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Védjegyes termékein keresztül is eléri a fogyasztókat a Pécsi Sörfőzde
A Pécsi Sörfőzde 175 éve van jelen a hazai sörgyártásban. A…
Tovább olvasom >Business Days 2021 – A világ 8. csodája (2. rész)
Vannak, akik várják a csodát – mi inkább megpróbáltuk felépíteni…
Tovább olvasom >Fruktóz-avokádóburok a hosszabb élettartamért
Új, fruktóz-alapú avokádóburkot tesztel a Rewe Group. A természetes bevonat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >