Pénztárgépcsere: változhat a támogatási határidő

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 27. 12:40

Módosulhat az átállás állami támogatására kiszabott határidő – tudta meg a Magyar Nemzet Online nem hivatalos forrásból. A nemzetgazdasági minisztérium szombati soron kívüli ülésén kereste a megoldást a forgalomból kivont pénztárgépek megrendelőinek megsegítésére. A kereskedők becslések szerint 2-3 milliárd forintot fizettek be előlegként, vagy vételárként a boltosok. Az ülés után nem közöltek részleteket, de napokon belül várható hivatalos állásfoglalás.

MKEHMegoldási javaslatok hangzottak el a szombati egyeztetésen, amelyen a minisztérium, az adóhatóság, az érintett szakmai szervezetek, valamint a pénztárgépek forgalmazói és a gyártók vettek részt – írja az mno.hu. A rendkívüli ülést az indokolta, hogy visszavonta az MKEH két pénztárgép engedélyét. Az idő sürget, hiszen január 31-én lejár a gépek ötvenezer forintos állami támogatására szabott eredeti beüzemelési határidő, s a legnagyobb piaci szereplőként jegyzett Alt Cash Kft. az egyik olyan cég, amelynek online kasszájában a korábban már kiadott forgalmazási engedély ellenére utólag adócsalásra lehetőséget adó biztonsági hibát találtak.

Becslések szerint ötvenezer vállalkozás átlagosan 30-60 ezer forintos előleget fizetett már ki a cégeknek a forgalomból végül kivont kasszákért. Akad olyan kereskedő, aki a százezer forint feletti teljes vételárat is átutalta már a forgalmazójának. Nagyjából 2-3 milliárd forintnyi összeg az, amelynek visszafizetése egyelőre erősen kérdéses, mivel az Alt Cash Kft. és a forgalmazói engedélytől ugyancsak megfosztott Japan Cash Company Kft. az előlegeket befektette a gyártásba. Ennek következtében mostanra több ezer hibás készülék halmozódik a raktárakban.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/777-valtozhat-a-tamogatasi-hatarido

Kapcsolódó cikkeink