Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 14. 08:29

Vallásturisztikai szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen – jelentette be pénteken, a képzés elindításáról szóló dokumentum ünnepélyes aláírása alkalmából a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztos Egerben.

A magyarországi vallásturisztikai célpontok és zarándokhelyek egyik legnagyobb versenyelőnye Európában, hogy itt élő közösségeket találnak a látogatók

Nacsa Lőrinc köszöntőjében arról beszélt: ez több lesz, mint egyszerű idegenvezető, illetve turisztikai szakember képzés, mert itt nem csupán a szakmát, hanem a vallási területhez szükséges lelkiséget is el kell sajátítani.

A kormány kiemelten támogatja az egyházak értékmegőrző munkáját – mondta. Hangsúlyozta: az egyházakra a múltból rájuk maradt értékes, ápolandó kincsek vannak bízva, amelyeket komoly felelősség bemutatni. Nem öncélúan, hanem úgy, hogy a turisták találkozhassanak ezeken a helyeken egymással, a Jóistennel és évszázados értékekkel, mert ez nem csupán az örökségünk, hanem a jövőnk is – tette hozzá. Szavai szerint a magyarországi vallásturisztikai célpontok és zarándokhelyek egyik legnagyobb versenyelőnye Európában, hogy itt élő közösségeket találnak a látogatók. A kormány azért támogatja a vallásturisztikai képzés elindítását, mert fontosnak tartja, hogy képzett szakemberek vegyenek részt ebben a munkában, hiszen a hazai zarándok- és vallásturizmus az ide látogatók és a magyar emberek lelki javát szolgálja – fogalmazott.

A képzés nem csupán az arra jelentkezők, de a helyszínek és a látogatók számára is hozzáadott érték lesz és remélik: ennek köszönhetően tovább növekszik a turizmusnak ez a különleges ága, amely egyúttal a keresztény Magyarország és Európa megőrzéséhez is hozzájárul – húzta alá a miniszteri biztos. Közölte: a kormány a szakirány elindításának támogatása mellett ösztöndíjrendszert is kínál annak érdekében, hogy egyházak és szerzetesrendek munkatársai is el tudják végezni a képzést. Jelezte: az oktatás két féléves lesz és gyakorlatorientált, így nem csupán az egyetem falai között, hanem külső partnereknél is zajlik majd.

Kapcsolódó cikkeink