Vállalatirányítási tanácsokkal is segíti tagjait a NAK
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által elindított „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat a „Vállalatirányítási új irányelvek” témával folytatódik, 2018. november 20-án. A programsorozat célja, hogy minél több élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódó területen szolgáljon hasznos információkkal a kamarai tagoknak.
A különböző, a hatékonyság növelésére, a kiadások csökkentésére törekvő vállalatirányítási stratégiák elterjedése az élelmiszeriparban még korai stádiumban van. Ezen vállalati kultúrák – vagy egyes technikáik – bevezetésével olyan kihívások kezelése válhat egyszerűbbé, mint egyebek közt a termelés optimalizálása, a gyártási veszteségek csökkentése vagy akár a munkaerő megtartása, optimális kihasználása. A hatékonyságnövelés szempontjából például az informatika, az infokommunikációs eszközök használata és a digitalizáció az élelmiszeripar számára még számos kihasználatlan lehetőséget tartogat.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Együtt az élelmiszeriparért” címmel szervez konferenciasorozatot, amellyel több területen is segíti az élelmiszeripari vállalatok működését, fejlesztését. A soron következő, „Vállalatirányítási új irányelvek” témájú konferenciára 2018. november 20-án kerül sor, Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben. Az eseményen szó lesz többek között a vállalkozás versenyképességének fokozásáról a hatékonyságnövelésen és projektmenedzselésen keresztül, a folyamatfejlesztés élelmiszeripari tapasztalatairól, a termelés optimalizásáról, a projektmenedzsment termelésben alkalmazásáról, valamint a középvezetők szerepéről a hatékonyságnövelésben és a munkaerő-megtartásban.
A konferencián való részvétel a kamara tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes meghívó és a regisztrációs link érhető el a NAK internetes portálján (www.nak.hu).
Kapcsolódó cikkeink
A gazdálkodóknak kedvez a nitrátrendelet módosítása
Megjelent a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >A termelői piacok nemcsak kiváló minőségű élelmiszert, élményt is kínálnak a vásárlóknak
Több, mint 300 helyi termelői piac működik hazánkban, ahol a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eurostat: 2%-kal bővült az európai jégkrémgyártás 2024-ben
Az Eurostat friss adatai szerint 2024-ben az Európai Unióban 2%-kal,…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >