Valentin-napi vacsora eper nélkül
Játékos Valentin-napi akcióval népszerűsítette a fenntartható étkezést a Felelős Gasztrohős Alapítvány: képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak, ahol egymásra találhatnak az ízekben, beltartalmi értékekben egymáshoz passzoló zöldségek és gyümölcsök. Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét az általunk fogyasztott élelmiszerek teszik ki, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani – vallják a szervezők –, akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk kedvesünket egy különleges vacsorával Bálint-napon. A Greender minikampánnyal is erre próbálták irányítani a figyelmet játékos, vicces formában.
A fenntartható szerelmes recepteket és további hasznos információkat az Alapítvány közösségi felületein is meg lehet találni.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/02/Valentin_opt.jpeg)
Vicces és informatív
//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Rekordbevételt hozhat a Valentin-nap a kiskereskedelemben
A Valentin-napi költések világszerte rekordot dönthetnek idén, mind az Egyesült…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >