Valentin-napi vacsora eper nélkül
Játékos Valentin-napi akcióval népszerűsítette a fenntartható étkezést a Felelős Gasztrohős Alapítvány: képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak, ahol egymásra találhatnak az ízekben, beltartalmi értékekben egymáshoz passzoló zöldségek és gyümölcsök. Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét az általunk fogyasztott élelmiszerek teszik ki, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani – vallják a szervezők –, akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk kedvesünket egy különleges vacsorával Bálint-napon. A Greender minikampánnyal is erre próbálták irányítani a figyelmet játékos, vicces formában.
A fenntartható szerelmes recepteket és további hasznos információkat az Alapítvány közösségi felületein is meg lehet találni.

Vicces és informatív
//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Mennyi a magyarok táplálkozásának ökológiai lábnyoma, és mennyivel lehetne csökkenteni?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felelős Gasztrohős Alapítvány: komoly hulladékterhelés az ünnep
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így kedveskedett fogyasztóinak a Kinley Valentin-nap alkalmából
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kisüzemi söreink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pedig először olyan jó ötletnek tűnt! – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >