Valentin-napi vacsora eper nélkül
Játékos Valentin-napi akcióval népszerűsítette a fenntartható étkezést a Felelős Gasztrohős Alapítvány: képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak, ahol egymásra találhatnak az ízekben, beltartalmi értékekben egymáshoz passzoló zöldségek és gyümölcsök. Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét az általunk fogyasztott élelmiszerek teszik ki, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani – vallják a szervezők –, akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk kedvesünket egy különleges vacsorával Bálint-napon. A Greender minikampánnyal is erre próbálták irányítani a figyelmet játékos, vicces formában.
A fenntartható szerelmes recepteket és további hasznos információkat az Alapítvány közösségi felületein is meg lehet találni.

Vicces és informatív
//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Felelős Gasztrohős Alapítvány: komoly hulladékterhelés az ünnep
Európában évente több mint 100 000 tonna hulladék keletkezik Valentin-napkor,…
Tovább olvasom >Így kedveskedett fogyasztóinak a Kinley Valentin-nap alkalmából
Az idei Valentin-napon a Kinley különleges programokkal lepte meg fogyasztóit.…
Tovább olvasom >Visit Hungary: közel negyedmillió vendégéjszaka a Valentin-hétvégén
A Valentin-hétvége mintegy 243 ezer vendégéjszakát hozott a hazai szálláshelyeknek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >