Valamit valamiért
Mondhatni tombol a grillezési szezon – az USA-ban komoly iparág épül arra, hogy ilyenkor az amerikaiak apraja-nagyja, otthon és étteremben egyaránt, faszénen sült húsokat eszik. Ugyanakkor táplálkozásában a lakosság mind nagyobb hányada igazodik a különböző egészségtrendekhez, márpedig a faszén sem a környezetet, sem az emberek egészségét nem kíméli. Ennek kiváltására kínál zöldebb alternatívát egy wisconsini cég találmánya, a FlameDisk, azaz a lángoló korong. Az etanollal „működő” alumínium diszkosz egyetlen szál gyufával is meggyújtható, egy perc alatt eléri az ideális sütési hőmérsékletet (ez a faszén esetében körülbelül fél óra), és minimum 40 percig ég. Ugyanakkor 99 százalékkal kevesebb szénmonoxidot bocsát ki, és hamu sem marad utána.
Egy pillanatra sem gondoljuk, hogy a FlameDisk belátható időn belül számottevő vetélytársa lehetne a klasszikus faszénnek, de előnyei tagadhatatlanok. Amellett, hogy környezetkímélő, tiszta, kezelése egyszerű, praktikus is, hiszen kis helyen is elfér, könnyebb „második adagot” sütni vele, és nem utolsósorban biztonságosabb – szóval az egész olyan 21. századi. Ráadásul senkinek nem kell lemondania a megszokott füstölt ízről sem, lévén a Sologear cég a korongból „füstös” változatot is gyárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >