Valamit valamiért
Mondhatni tombol a grillezési szezon – az USA-ban komoly iparág épül arra, hogy ilyenkor az amerikaiak apraja-nagyja, otthon és étteremben egyaránt, faszénen sült húsokat eszik. Ugyanakkor táplálkozásában a lakosság mind nagyobb hányada igazodik a különböző egészségtrendekhez, márpedig a faszén sem a környezetet, sem az emberek egészségét nem kíméli. Ennek kiváltására kínál zöldebb alternatívát egy wisconsini cég találmánya, a FlameDisk, azaz a lángoló korong. Az etanollal „működő” alumínium diszkosz egyetlen szál gyufával is meggyújtható, egy perc alatt eléri az ideális sütési hőmérsékletet (ez a faszén esetében körülbelül fél óra), és minimum 40 percig ég. Ugyanakkor 99 százalékkal kevesebb szénmonoxidot bocsát ki, és hamu sem marad utána.
Egy pillanatra sem gondoljuk, hogy a FlameDisk belátható időn belül számottevő vetélytársa lehetne a klasszikus faszénnek, de előnyei tagadhatatlanok. Amellett, hogy környezetkímélő, tiszta, kezelése egyszerű, praktikus is, hiszen kis helyen is elfér, könnyebb „második adagot” sütni vele, és nem utolsósorban biztonságosabb – szóval az egész olyan 21. századi. Ráadásul senkinek nem kell lemondania a megszokott füstölt ízről sem, lévén a Sologear cég a korongból „füstös” változatot is gyárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >