Vakáció az élelmiszertermelőknél
A helyi ételek iránti óriási az igény és a mai fiatalok igyekeznek „első kézből” megízlelni a gyümölcsöket, zöldségeket, megismerni a termelőket – írja a trenspiracio.hu. Ezt az igényt a Farmcation nevű, egyelőre start-up kezdeményezés próbálja kielégíteni, méghozzá úgy, hogy a farmokra, kis gazdaságokba szerveznek programokat, elsősorban városokban élő fiataloknak. A kezdeményezés San Francisco és körzetében érhető tetten, ahol a környékbeli kis bio-farmokra lehet ellátogatni, megismerni a termelőt, segíteni neki, epret szedni, sőt egy finom ebédet is kapnak a helyi alapanyagokból, amit egy híres városi séf készít el. Különböző workshopokon is lehet részt venni: sajtkészítés, lekvárfőzés, stb. Mindezek ellenére a kisebb farmok mégiscsak a megélhetésért küzdenek, nehéz a mezőgazdaságból megélni. Ezen projekt az ő támogatásukat is szolgálja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >