Vakáció az élelmiszertermelőknél
A helyi ételek iránti óriási az igény és a mai fiatalok igyekeznek „első kézből” megízlelni a gyümölcsöket, zöldségeket, megismerni a termelőket – írja a trenspiracio.hu. Ezt az igényt a Farmcation nevű, egyelőre start-up kezdeményezés próbálja kielégíteni, méghozzá úgy, hogy a farmokra, kis gazdaságokba szerveznek programokat, elsősorban városokban élő fiataloknak. A kezdeményezés San Francisco és körzetében érhető tetten, ahol a környékbeli kis bio-farmokra lehet ellátogatni, megismerni a termelőt, segíteni neki, epret szedni, sőt egy finom ebédet is kapnak a helyi alapanyagokból, amit egy híres városi séf készít el. Különböző workshopokon is lehet részt venni: sajtkészítés, lekvárfőzés, stb. Mindezek ellenére a kisebb farmok mégiscsak a megélhetésért küzdenek, nehéz a mezőgazdaságból megélni. Ezen projekt az ő támogatásukat is szolgálja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy Márton: újabb lépés a turizmus fejlesztésében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Átgondolt koncepció, letisztult stílus
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Antal Ferenc: a Budapest Airport visszavásárlásával időszerűvé vált, hogy a repteret „becsatornázzák a már meglévő vasúti hálózatba”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >





