Vajda Papír: új csomagoló-gépsor a soroksári gyáregységben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 05. 11:02

Összesen 670 millió forintos beruházással új csomagoló-gépsort telepített a Vajda Papír Kft. a soroksári gyárában, a fejlesztéshez a cég 100 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a háztartási, egészségügyi papírtermékek gyártásával és exportálásával foglalkozó vállalatcsoport az MTI-vel.

vajda_logoAz idén nyáron üzembe helyezett korszerű csomagoló gépsorokra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban közel 20 százalékkal növekedett a kereslet a nagy kiszerelésű, ezáltal a fogyasztók számára jelentős árelőnyt biztosító higiéniai termékek iránt. A világpiacon is legkorszerűbbnek számító gépsor egyebek között többrétegű egészségügyi papírtekercsek és konyhai kéztörlő tekercsek csomagolására szolgál.

A cég tájékoztatása szerint a csomagoló gépsor beszerzése részét képezi annak a 2014 júniusában megvalósult 1,8 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásának, mely eredményeként 10 százalékkal, 80 ezer tonna fölé emelkedett a Vajda Papír Kft. hazai készárugyártó kapacitása.

A beruházás során üzembe helyeztek egy speciális – a Vajda Papír Kft. és a gyártó cég több éves közös fejlesztésének eredményeként létrejött – automata papírzsebkendő-gyártó gépsort, és ahhoz kapcsolódó csomagoló berendezést is. Ezzel a gépsorral a papírzsebkendő-gyártó kapacitását megduplázta a vállalat.

Az Európa-szerte – Magyarországon, Romániában, Finnországban, Lengyelországban és Norvégiában – több mint 500 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú Vajda Papír Kft. kis családi vállalkozásból vált a hazai higiéniaipapír-gyártás meghatározó szereplőjévé, illetve régiós multinacionális vállalattá. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb hazai exportőrének számít. A Vajda Papír csoportszintű árbevétele 2013-ban mintegy 22 milliárd forint volt, idei forgalma pedig – a tervek szerint – meghaladja majd a 30 milliárd forintot. A cég fennállása óta mintegy 10 milliárd forintot fordított fejlesztésekre. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink