V4 országok élelmiszeripari fenntarthatósági jelentéseinek EU Taxonómia szempontú „zöld” értékelése – V4GreenReporting
Az AKI az International Visegrad Fund támogatásával 2023. októberében elindította 18 hónapos V4 Grant kutatási programját.
A konzorcium (AKI és V4 partnerintézmények: SZE-Győr, SUA-Nyitra, AMBIS-Prága, ERDN-Lengyelország) tudományos kutatásokat végez a V4 élelmiszeriparban a fenntarthatósági jelentéstételi gyakorlatot illetően az EU taxonómia szempontjából, nagyvállalatok online jelentéseinek kvalitatív és kvantitatív értékelésével. A konzorcium tudományos összefoglaló publikációk készítését és az eredmények társadalmi közzétételét vállalta nyilvános rendezvények szervezésével a fő érintettek (szakemberek, vállalatok, finanszírozók, fogyasztók, politikai döntéshozók) számára a hatékonyabb döntéshozatal megvalósítása érdekében, a zöld átmenet során.
Ha többet szeretne megtudni ebben a témában akkor keresse fel a https://www.aki.gov.hu/project/v4greenreporting/ és https://www.visegradfund.org/ oldalakat.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >Itt a világ első környezetbarát teje
Egy kis tasmániai tejüzem, az Ashgrove, világszerte elsőként dobott piacra…
Tovább olvasom >1,5 milliárd fontot fordít a Lidl brit marhahústermelésre
Megerősíti fenntarthatósági vállalásait a Lidl azzal, hogy a következő 5…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >