V4 országok élelmiszeripari fenntarthatósági jelentéseinek EU Taxonómia szempontú „zöld” értékelése – V4GreenReporting
Az AKI az International Visegrad Fund támogatásával 2023. októberében elindította 18 hónapos V4 Grant kutatási programját.
A konzorcium (AKI és V4 partnerintézmények: SZE-Győr, SUA-Nyitra, AMBIS-Prága, ERDN-Lengyelország) tudományos kutatásokat végez a V4 élelmiszeriparban a fenntarthatósági jelentéstételi gyakorlatot illetően az EU taxonómia szempontjából, nagyvállalatok online jelentéseinek kvalitatív és kvantitatív értékelésével. A konzorcium tudományos összefoglaló publikációk készítését és az eredmények társadalmi közzétételét vállalta nyilvános rendezvények szervezésével a fő érintettek (szakemberek, vállalatok, finanszírozók, fogyasztók, politikai döntéshozók) számára a hatékonyabb döntéshozatal megvalósítása érdekében, a zöld átmenet során.
Ha többet szeretne megtudni ebben a témában akkor keresse fel a https://www.aki.gov.hu/project/v4greenreporting/ és https://www.visegradfund.org/ oldalakat.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >KSH: januárban az ipari termelés 3,9 százalékkal mérséklődött
2025 januárjában az ipari termelés volumene 3,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >