V4 országok élelmiszeripari fenntarthatósági jelentéseinek EU Taxonómia szempontú „zöld” értékelése – V4GreenReporting
Az AKI az International Visegrad Fund támogatásával 2023. októberében elindította 18 hónapos V4 Grant kutatási programját.
A konzorcium (AKI és V4 partnerintézmények: SZE-Győr, SUA-Nyitra, AMBIS-Prága, ERDN-Lengyelország) tudományos kutatásokat végez a V4 élelmiszeriparban a fenntarthatósági jelentéstételi gyakorlatot illetően az EU taxonómia szempontjából, nagyvállalatok online jelentéseinek kvalitatív és kvantitatív értékelésével. A konzorcium tudományos összefoglaló publikációk készítését és az eredmények társadalmi közzétételét vállalta nyilvános rendezvények szervezésével a fő érintettek (szakemberek, vállalatok, finanszírozók, fogyasztók, politikai döntéshozók) számára a hatékonyabb döntéshozatal megvalósítása érdekében, a zöld átmenet során.
Ha többet szeretne megtudni ebben a témában akkor keresse fel a https://www.aki.gov.hu/project/v4greenreporting/ és https://www.visegradfund.org/ oldalakat.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >KPMG: a magyarországi nagyvállalatok 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági jelentést
A legnagyobb 100 magyarországi nagyvállalat 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >