Üzletek bezárását tervezi a kiskereskedelmi óriás

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 19. 13:08

Az amerikai kiskereskedelmi óriás, a Sears komoly költségcsökkentésre készül, ennek keretében az idei első félévben 62 üzlet bezárását kívánja megvalósítani – adta hírül a Bloomberg.

A hedge fund vezér, Edward Lampert irányítása alatt álló Sears Holdings az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumok alapján számos üzletének bezárását tervezi az idei első félévben, hogy csökkentse költségeit. A kiskereskedelmi üzletlánc – mely a január 28-i adatok alapján globális szinten 4010 üzlettel rendelkezik – összesen 62 üzletet csukna be.

Lampert, aki a Sears elnöke, jelentős szervezeti átalakításokat visz véghez és eszközöket értékesít annak érdekében, hogy a vállalat likviditási helyzete javuljon. Erre nagy szükség is van, hiszen a Sears legutóbb közzétett gyorsjelentésében 9 éve nem látott mértékű veszteségről számolt be.

A társaság tavaly év végén jelentette be, hogy a szervezeti reorganizáció keretében 120 Kmart és Sears üzlet bezárását tervezi, a készletértékesítésekből, valamint az üzletek eladásából, illetve bérbe adásából összességében 170 millió dolláros bevételt remél. A negyedik negyedév végén a Sears készpénzállománya 747 millió dollárra rúgott, ami 45%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbi értéknél – közli a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink