Útmutató az állategészségügyi laboratóriumok részére
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Akkreditáló Hatóság útmutatót készített az állategészségügyi laboratóriumok engedélyezési és akkreditálási eljárásához. A segédlet online is elérhető a Nébih portálon

(Fotó: Pixabay)
Az állategészségügyi laboratóriumok harmonizált módszereit a WOAH teszi közzé, amely az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezt (FAO) állategészségügyi szabályokat és eljárásokat kidolgozó testülete. A nemzetközi szállítások és a hozzájuk kapcsolódó vizsgálatok esetében a módszerek megfelelő használata és egyértelmű hivatkozása mind a laboratóriumok hatósági engedélyezésekor, mind az arra épülő akkreditációnál szükséges. Fontos, hogy az állategészségügyi laboratóriumok megfelelő módon alkalmazzák a módszereket, és jogilag egyértelműen hivatkozzanak rájuk Az érintett laboratóriumoknak a WOAH módszerekre való hivatkozásokat a soron következő akkreditációs eljárás kérelmezésekor az útmutatóban előírt formátumban, valamint a pontos módszermegnevezések feltüntetésével kell megadniuk. Az útmutató megtekinthető a Nébih honlapján.
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Hubai Imre: a mesterséges vízpótlás a táj természetes alkalmazkodóképességét segíti
A klímaváltozás miatt elkerülhetetlenül szükséges mesterséges vízpótlás a táj természetes…
Tovább olvasom >AM: új támogatások segítik a hazai halgazdálkodás és akvakultúra fejlesztését
Két új pályázati felhívás összesen több mint 8 milliárd forint…
Tovább olvasom >A mesterséges vízpótlás a táj természetes alkalmazkodóképességét segíti
A klímaváltozás miatt elkerülhetetlenül szükséges mesterséges vízpótlás a táj természetes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >