Út az élelmiszeripar zöld jövőjéhez? A NÉGYOSZ kormányzati szereplőknek szervezett workshopot

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 10. 18. 12:17

A NÉGYOSZ szervezésében megrendezésre került „Aszálytól az árvízig” című rendezvény célja az éghajlatváltozás és az élelmiszeripar fenntarthatósági kihívásainak bemutatása és megtárgyalása volt. Az eseményre több mint 40 résztvevő érkezett a kormányzat, érintett szakmai szervezetek és vállalatok képviseletében.

Számos elismert szakember osztotta meg tudását. Korunk kihívásairól előadást tartott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem tanára és levegőkémikus, és Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára. Berezvai Zombor, a GVH vezető közgazdásza a klímaváltozás élelmiszer árakra gyakorolt hatásairól, míg Szilágyi Artúr életciklus-elemző az élelmiszerek környezeti lábnyomáról beszélt. Miskolczi István, a NÉGYOSZ ügyvezetője az alternatív fehérjékről, Szőllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző a zöld kommunikációról, Lovasné Bíró Barbara élelmiszeripari szakértő pedig az új táplálkozási ajánlásokról beszélt.

A programot workshop zárta, amelyen a résztvevők egy fenntartható élelmiszeripar megvalósíthatóságát elemezték. A rendezvény kiemelte, hogy a fenntartható és innovatív megoldások kidolgozása elengedhetetlen a jövő generációi számára. A növényi alapú élelmiszerek támogatása nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai lépés a gazdaság rezilienciájának növelésére. E stratégia kidolgozásában a NÉGYOSZ kiemelt szerepet szándékozik vállalni.

Kapcsolódó cikkeink