Út az élelmiszeripar zöld jövőjéhez? A NÉGYOSZ kormányzati szereplőknek szervezett workshopot
A NÉGYOSZ szervezésében megrendezésre került „Aszálytól az árvízig” című rendezvény célja az éghajlatváltozás és az élelmiszeripar fenntarthatósági kihívásainak bemutatása és megtárgyalása volt. Az eseményre több mint 40 résztvevő érkezett a kormányzat, érintett szakmai szervezetek és vállalatok képviseletében.
Számos elismert szakember osztotta meg tudását. Korunk kihívásairól előadást tartott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem tanára és levegőkémikus, és Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára. Berezvai Zombor, a GVH vezető közgazdásza a klímaváltozás élelmiszer árakra gyakorolt hatásairól, míg Szilágyi Artúr életciklus-elemző az élelmiszerek környezeti lábnyomáról beszélt. Miskolczi István, a NÉGYOSZ ügyvezetője az alternatív fehérjékről, Szőllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző a zöld kommunikációról, Lovasné Bíró Barbara élelmiszeripari szakértő pedig az új táplálkozási ajánlásokról beszélt.
A programot workshop zárta, amelyen a résztvevők egy fenntartható élelmiszeripar megvalósíthatóságát elemezték. A rendezvény kiemelte, hogy a fenntartható és innovatív megoldások kidolgozása elengedhetetlen a jövő generációi számára. A növényi alapú élelmiszerek támogatása nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai lépés a gazdaság rezilienciájának növelésére. E stratégia kidolgozásában a NÉGYOSZ kiemelt szerepet szándékozik vállalni.
Kapcsolódó cikkeink
Kukoricapiac: gyenge termés, növekvő bizonytalanság, átrendeződő import
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Madár István: Árstopok nélkül magasabb lenne az infláció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AM: a kormány 300 milliárd forintos fejlesztési programmal segíti a magyar élelmiszergyártókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tojáspiac 2025: drágulás, visszaeső termelés és új exportlehetőségek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges hús: forradalmi újítás vagy bizonytalan jövő?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Mars felkerült a TIME magazin 2025-ös világ legjobb vállalatai listájára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >