Upcycled superfood-snack
Méltó ellenfele lehet a nyári foci-Európa-bajnokság és az olimpia idején a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolyatriónak az a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló, amely mögött egy elkötelezett női vállalkozói csapat áll. A sörtörköly kréker alapanyaga a rostban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény, amely nem csak egészséges, de finom is.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
A sörtörköly, azaz a sörgyártás során a malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény tápanyagban rendkívül gazdag, eddig mégis jobbára állati takarmányként végezte. A Secontaste 2021 óta készít több ízben, így meggyes, csokis, mogyorós verzióban is úgynevezett sörtörköly granolákat, amelyek már itthon is megtalálhatók kávézókban, delikáteszek polcain vagy hotelek büféinek reggelikínálatában, és a jövőben a reggelizőpelyhek piacán jelenthetnek reális alternatívát a nagy gyártók termékeinek. A sörtörköly legújabb újrahasznosításaként pedig nyárra megérkezhet a krékerváltozat. //
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Értéknövelő újrahasznosítással a fenntartható élelmiszertermelésért: bemutatkozott a Secontaste és a Cseles
Az élelmiszeripar egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, és ennek…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >Szállodai biztonság
A TP-Link és az MSZÉSZ 800 szálloda bevonásával végzett kutatást…
Tovább olvasom >