Upcycled superfood-snack
Méltó ellenfele lehet a nyári foci-Európa-bajnokság és az olimpia idején a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolyatriónak az a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló, amely mögött egy elkötelezett női vállalkozói csapat áll. A sörtörköly kréker alapanyaga a rostban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény, amely nem csak egészséges, de finom is.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
A sörtörköly, azaz a sörgyártás során a malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény tápanyagban rendkívül gazdag, eddig mégis jobbára állati takarmányként végezte. A Secontaste 2021 óta készít több ízben, így meggyes, csokis, mogyorós verzióban is úgynevezett sörtörköly granolákat, amelyek már itthon is megtalálhatók kávézókban, delikáteszek polcain vagy hotelek büféinek reggelikínálatában, és a jövőben a reggelizőpelyhek piacán jelenthetnek reális alternatívát a nagy gyártók termékeinek. A sörtörköly legújabb újrahasznosításaként pedig nyárra megérkezhet a krékerváltozat. //
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Értéknövelő újrahasznosítással a fenntartható élelmiszertermelésért: bemutatkozott a Secontaste és a Cseles
Az élelmiszeripar egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, és ennek…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >