Upcycled superfood-snack
Méltó ellenfele lehet a nyári foci-Európa-bajnokság és az olimpia idején a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolyatriónak az a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló, amely mögött egy elkötelezett női vállalkozói csapat áll. A sörtörköly kréker alapanyaga a rostban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény, amely nem csak egészséges, de finom is.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
A sörtörköly, azaz a sörgyártás során a malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény tápanyagban rendkívül gazdag, eddig mégis jobbára állati takarmányként végezte. A Secontaste 2021 óta készít több ízben, így meggyes, csokis, mogyorós verzióban is úgynevezett sörtörköly granolákat, amelyek már itthon is megtalálhatók kávézókban, delikáteszek polcain vagy hotelek büféinek reggelikínálatában, és a jövőben a reggelizőpelyhek piacán jelenthetnek reális alternatívát a nagy gyártók termékeinek. A sörtörköly legújabb újrahasznosításaként pedig nyárra megérkezhet a krékerváltozat. //
Kapcsolódó cikkeink
Élelmiszermentés rászorulóknak
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtő akciója során rekordmennyiségű, összesen 139…
Tovább olvasom >Megvalósuló tervek
Közel egy éve tölti be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)…
Tovább olvasom >Tovább drágítja a narancslevet a gyenge brazil termés
A világ legnagyobb narancslétermelőjének számító Brazília friss előrejelzése szerint mintegy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A felelősség tánca – A nap videója
Dance of Responsibility – azaz A felelősség tánca című megrendítő…
Tovább olvasom >A termék, amelynek saját vendingautomatája van – A nap képe
Persze sokan – minimum rovatunk kedvelői – tudják, nem ez…
Tovább olvasom >