Upcycled superfood-snack

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 30. 19:49

Méltó ellenfele lehet a nyári foci-Európa-bajnokság és az olimpia idején a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolyatriónak az a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló, amely mögött egy elkötelezett női vállalkozói csapat áll. A sörtörköly kréker alapanyaga a rostban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény, amely nem csak egészséges, de finom is.

A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.

A sörtörköly, azaz a sörgyártás során a malátából megmaradó árpa- és/vagy búzaőrlemény tápanyagban rendkívül gazdag, eddig mégis jobbára állati takarmányként végezte. A Secontaste 2021 óta készít több ízben, így meggyes, csokis, mogyorós verzióban is úgynevezett sörtörköly granolákat, amelyek már itthon is megtalálhatók kávézókban, delikáteszek polcain vagy hotelek büféinek reggelikínálatában, és a jövőben a reggelizőpelyhek piacán jelenthetnek reális alternatívát a nagy gyártók termékeinek. A sörtörköly legújabb újrahasznosításaként pedig nyárra megérkezhet a krékerváltozat. //

Kapcsolódó cikkeink