Ünnepi élelmiszerbiztonsági ellenőrzés-sorozat Hevesben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 24. 12:45

Kiemelt élelmiszerbiztonsági ellenőrzés-sorozatot tart az ünnepekre tekintettel december 31-ig a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Hevesben – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az igazgatóság vezetője.

A hatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik a karácsonyi, illetve az újévi ünnepkörhöz kapcsolódóan működő élelmiszer-kereskedelmi egységeket és az élelmiszer-előállítókat – közölte Koren János.

Mint elmondta, az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak a hús- és húskészítmény-előállításra, az édesipari termékek előállítására és forgalmazására, a karácsonyi, megnövekedett forgalommal érintett üzletközpontokra, bevásárló centrumokra, az ünnepi vásárokra, a piacokra, a szezonális zöldség-gyümölcs forgalmazókra, a takarmányforgalmazókra és az élőállat-szállításokra.

Ugyancsak kiemelten vizsgálják az élő halat, a haltermékeket, a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a különféle borokat és pezsgőket, a déligyümölcsöket, a szelídgesztenyét és az étkezési burgonyát, a sertés-, pulyka-, liba- és kacsahúst, továbbá a gyógyszeres takarmányokat – mondta az igazgató. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink