Ünnepi élelmiszerbiztonsági ellenőrzés-sorozat Hevesben
Kiemelt élelmiszerbiztonsági ellenőrzés-sorozatot tart az ünnepekre tekintettel december 31-ig a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Hevesben – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az igazgatóság vezetője.
A hatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik a karácsonyi, illetve az újévi ünnepkörhöz kapcsolódóan működő élelmiszer-kereskedelmi egységeket és az élelmiszer-előállítókat – közölte Koren János.
Mint elmondta, az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak a hús- és húskészítmény-előállításra, az édesipari termékek előállítására és forgalmazására, a karácsonyi, megnövekedett forgalommal érintett üzletközpontokra, bevásárló centrumokra, az ünnepi vásárokra, a piacokra, a szezonális zöldség-gyümölcs forgalmazókra, a takarmányforgalmazókra és az élőállat-szállításokra.
Ugyancsak kiemelten vizsgálják az élő halat, a haltermékeket, a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a különféle borokat és pezsgőket, a déligyümölcsöket, a szelídgesztenyét és az étkezési burgonyát, a sertés-, pulyka-, liba- és kacsahúst, továbbá a gyógyszeres takarmányokat – mondta az igazgató. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >