Ünnepel a Raben Group: 10 éve jelen a Baltikum logisztikai piacán

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 02. 11:42

Litvánia, Lettország és Észtország 2004 májusában csatlakozott az Európai Unióhoz, és ezzel egy időben a Raben Group is megkezdte a tevékenységét a régióban. Jelenleg három Raben vállalat található a balti országokban, és öt irodával képviselteti magát a főbb városokban: Vilnius, Riga, Tallinn, Kaunas és Klaipėda. A munkatársak száma meghaladja a 80 főt, az infrastruktúrát tekintve pedig több mint 3.500 m2 raktár és x-dock terület áll rendelkezésre.

RabenGroup

A Raben Group 2004-ben kezdte meg üzleti tevékenységét a balti államokban a litván (Vilnius), a lett (Riga) és az észt (Tallinn) telephelyek megnyitásával, rá egy évvel pedig már megduplázta a munkatársak számát.

Az „aranykor” ezekben az országokban a 2004–2007–es időszak volt, amely jó lehetőséget teremtett a vállalatalapításra és fejlesztésre, s ez jelentős hatással volt a szállítmányozó vállalatokra is. Azokban az években jelentősen nőtt az áruszállítás volumene, például 2006-ban a GDP 9,8%-át Litvániában a szállítmányozási szektor adta. Ezen gazdaságilag kedvező időszak alatt lépett be a Raben a litván, a lett és az észt piacokra; logisztikai szolgáltatást kínálva friss termékekre.

A szállítmányozási szektor érzékeny a gazdaság “egészségének” változásaira. A 2008-as gazdasági válság, a nemzeti gazdaságokban bekövetezett változások jelentős hatással voltak a szállítmányozási szektorra. A világválság ellenére a Raben Baltics vállalatai képesek voltak megőrizni a pozíciójukat a piacon, sőt 14%-kal még növelni is tudta a munkatársak számát.

“2008 márciusában a Raben Baltics vállalatok sikeresen vezették be a minőségirányítási rendszert és kapták meg az ISO 9001:2008 tanúsítványt. Ez megerősítette a Raben Group imidzsét a balti országokban.” – nyilatkozta Audrius Losunovas, a Raben Group Baltics ügyvezető igazgatója.
A további fejlődés jeleként a Raben Group 2010-ben megnyitotta új telephelyét Klaipėdában, és a lett piac számára új termékként a raktározási szolgáltatást kínálta. 2011-ben és 2012-ben a Raben Lietuvát a pénzügyileg legerősebb vállalatnak értékelte a Creditinfo Litvániában. A litván vezető üzleti napilap, a Verslo zinios 2013-ban a 100 legnagyobb logisztikai vállalat közé sorolta.

Napjainkban a Raben Baltics több mint 80 munkatársat foglalkoztat. A munkahelyek számában jelentős növekedést mutat a működésének kezdete óta Litvániában, Lettországban és Észtországban (2004:6, 2009:39).

A balti államokban 2013 végére a Raben Group forgalma 8,4 millió eurót tett ki, amely 43-szor nagyobb a 2004-es adatoknál. A Raben Baltics raktárkapacitása a 2009-es 1.785 m²-ről 3.500 m²-re növekedett 2014 márciusáig.

Mint az egyik vezető 3PL szolgáltató, a Raben Baltics követi a piaci trendeket és folyamatosan fejleszti a vállalkozást új szállítóeszközök vásárlásával, a raktárkapacitás növelésével, a szolgáltatási portfólió javításával és a munkatársai képzésével.

A Raben Group olyan kis, közép- és nagyvállalatoknak nyújt logisztikai szolgáltatásokat, amelyek átfogó logisztikai szolgáltatásaik kiszervezése mellett döntöttek. Működésünk több mint 80 éve alatt a piacon szerzett tapasztalat és elismertség lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinkkel hosszú távú kapcsolatokat alakítsunk ki és tartsunk fenn, mottónk jegyében: “az Ön logisztikai partnere”.
A Raben Group az alábbi területeken kínálja szolgáltatásait: raktárlogisztika, közúti szállítás (belföldi-, nemzetközi disztribúció, Távol-Kelet), Fresh Logistics, FTL & Intermodális és tengeri és légi szállítmányozás.

Tíz európai országban rendelkezik telephellyel, 7.500 embert foglalkoztat, megközelítőleg 1.000.000 négyzetméternyi raktárkapacitás áll ügyfelei rendelkezésére. További információért kérjük, látogasson el a www.raben-group.com weboldalra.

A Raben Trans European Hungary a Raben Group disztribúciós hálózatának részét képezi Magyarország területén. A munkatársak létszáma 300 feletti, a cég telephelyei az országban 10 különböző területen találhatóak. A vállalat évek óta használja az ISO 9001 tanúsítványt és rendelkezik ISO 14001, Biokontroll, HACCP, TAPA és AEOF minősítésekkel is. Magyarországon az ügyfelek részére több mint 50.000 m2 raktározási területen végez raktárlogisztikai-szolgáltatást.

Kapcsolódó cikkeink