Új nyúltenyésztési technológia az Olívia élelmiszerfeldolgozónál

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 07. 11:20

Az Európai Unió pénzügyi támogatásával új hízónyúl tartás- és takarmányozás technológiát vezetett be az Olívia Élelmiszerfeldolgozó Kft. Lajosmizsén – közölte Atkári Tamás, a gazdasági társaság élőállat ágazatvezetője szerdán az MTI-vel.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a svájci tulajdonú gazdasági társaság, mely nyúltenyésztéssel és húsexporttal foglalkozik.

A 270 millió forint összértékű beruházás a 113 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehívásával valósul meg, melynek 85 százaléka az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, 15 százaléka pedig Magyarország központi költségvetéséből származik.

A beruházás révén az Olívia Kft. lajosmizsei telephelyein bevezetett tartási és takarmányozási technológia minden szempontból megfelel az Európában a legszigorúbbak közé számító svájci állatvédelmi rendeletnek.

Az új technológia révén a társaság a meg tudja őrizni jelenlegi piaci pozícióit Svájcban.

Az Olívia évente 2 millió nyulat tenyészt és vág le saját vágóhídján, 2011-ben megközelítőleg 4 milliárd forint bruttó árbevételt ért el.

A gazdasági társaság termékeinek döntő többségét exportálja, Svájc és Oroszország mellett az Európai Unió országaiba szállít nyúlhúst. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink