Uniós forrásból kezdődnek turisztikai fejlesztések Nyíregyházán

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 20. 12:00

Európai uniós forrásból erősítik a Nyíregyházához tartozó üdülőközpont, Sóstógyógyfürdő idegenforgalmi versenyképességét; a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 50 millió forintot fordíthat pályázati támogatásból a fejlesztésre – közölte Furkóné Szabó Marianna, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón pénteken a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A kft. az úgynevezett turisztikai desztinációs menedzsmentek, a TDM szervezetek továbbfejlesztésének segítésére kiírt Észak-alföldi Operatív Program pályázatán mintegy 43 millió forint összegű támogatást nyert, amit a nyíregyházi önkormányzat több, mint 7 millió forint saját forrással egészített ki – mondta a cégvezető.

Az 50 millió forintból felújítják és látogathatóvá teszik Sóstógyógyfürdő ipari műemlékét, az 1911-ben szecessziós stílusban épült víztornyot. A rendelkezésre álló összegből felújítják a Nagykállóhoz tartozó, vízi kirándulóhelyként működő Haragondi-tó területén található idegenforgalmi pavilont is, valamint turisztikai tájékoztató táblákat helyeznek a térség látnivalóiról Nyíregyházán, Nyírbátorban, Máriapócson, Nagykállóban és Apagyon.

Bevezetik az úgynevezett Tour Guide rendszert is, multimédiás eszközökkel, három nyelven, angolul, németül és magyarul tájékoztatják majd a turistákat a környék nevezetességekről. A projekt része még az idegenforgalmi marketingtevékenység javítása, kisfilmek, óriás plakátok készíttetése és médiakampányok szervezése a szabolcsi turisztikai helyekről, valamint a hazai és külföldi kiállításokon való részvétel a vendégcsábításra.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a város önkormányzata jelentős sóstógyógyfürdői beruházásokban működött közre az elmúlt években, európai uniós támogatással 1,5 milliárd forintos költségből fejlesztették a parkfürdőt, 1,6 milliárdból pedig az állatparkot. Most pedig egy 3,5 milliárd forint összegű fejlesztést készítenek elő, amelynek támogatásáról előzetes már döntést hozott a regionális fejlesztési szervezet. A projekt keretében szálloda és konferenciaközpont, nyáron kulturális rendezvényhelyként működő műjégpálya épül az üdülőhelyen, fejlesztik továbbá a közlekedési lehetőségeket, valamint bővítenék a Park Hotel idegenforgalmi funkcióit is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink