Uniós forrásból fejlesztik a temesvári és a szegedi nagybani piacot

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 20. 12:30

Közös uniós pályázat keretében a temesvári és a szegedi önkormányzat a határ menti térség két legnagyobb termelői nagybani piacának fejlesztésére 1 millió eurós támogatást nyert – tájékoztatta a magyar résztvevő, a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. az MTI-t.

A dorozsmai nagybani piac és a temesvári piac szolgáltatásait mindkét helyen igénybe veszik a román és magyar őstermelők, kiskereskedők és a lakosság is. A magyar oldalon megtermelt zöldség és gyümölcs egy részét a román kereskedők viszik Temesvárra, ugyanakkor a dél-alföldi gazdálkodók is megjelennek a szomszédos nagyváros piacán.

A sikeres pályázat keretében a temesvári piacon egy 685,83 négyzetméter területű csarnokot építenek, Szegeden pedig, a piac 7888 négyzetméteres parkolóját aszfaltozzák ki. A tervek szerint korszerűsítik a beléptető-rendszereket, biztonsági kamerákat telepítenek, a két intézmény integrált informatikai rendszert alakít ki, valamint létrehoznak egy virtuális árubörzét.

A magyar oldalon a szegedi többségi önkormányzati tulajdonban lévő Dorozsmai Nagybani Piacon történő beruházások összköltsége 576 ezer euró, ennek 95 százaléka uniós támogatás, a Temesvárra tervezett fejlesztések költsége 517 ezer euró, amelyből 507 ezer euró a pályázati forrás – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink