Uniós élelmiszerbiztonsági kutatások
A NovelQ Projekt 16 millió euróval gazdálkodik.
A NovelQ Projekt magában foglalja egyebek között a
nagynyomású technológia, a pulzáló elektromos térerő alkalmazását, továbbá a
hideg plazma, valamint az előmelegítési technológiák felhasználását is. Ezeket
a tartósító eljárásokat még ipari méretekben nem használják, de a korábban
kikísérletezett besugárzásos tartósítást már igen.
Az Európai Unió 6. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogram
"Élelmiszer-minőség és -biztonság" tematikus programjának, a NovelQ
Integrált Projektnek a költségvetése 10,9 millió euró uniós támogatásból és a
programban érdekelt vállalkozások 5,1 millió eurós partneri hozzájárulásából
tevődik össze.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Mizo Immun+ epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g
A Mizo Immun+ új, limitált kiadású epres-banános gyümölcsjoghurt 125 g…
Tovább olvasom >A felelősség tánca – A nap videója
Dance of Responsibility – azaz A felelősség tánca című megrendítő…
Tovább olvasom >Mizo banános-csoki ízű tej 450 ml
A Mizo új, limitált kiadású, banános-csoki ízű tej 450 ml kiszerelésben,…
Tovább olvasom >