Uniliver-fogkrém: újjáépülő fogzománc

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 21. 11:16

Négyezer forint egy kicsit soknak tűnhet egyetlen tubus fogkrémért, de ha figyelembe vesszük, hogy a vakító fogsor akár egy jó állás megszerzésében is szerepet játszhat, máris hajlandók lehetünk megfizetni ezt az árat.

unileverAz Unilever új fejlesztésű fogkrémje és széruma a gyártó állítása szerint mindössze három nap használat után a fogzománc nyolcvankét százalékát képes helyreállítani. A Regenerate Enamel Science Advanced Toothpaste nevű fogkrém kalcium-szilikátot és nátrium-foszfátot tartalmaz, amelyek gyakorlatilag egy új fehér zománcréteget építenek fel a fog felületén. A vállalat a terméket szépségápolási termékei, például az öregedés elleni készítmények mellett fogja forgalmazni.

A fogkrém az ásványi anyagok új forrásaként befedi és beépül a fogak felületébe. A technika a fal újravakolásához hasonlóan működik: az anyag kitölti a szénsavas üdítők vagy cukros ételek által okozott mikroszkopikus lyukakat, és ezáltal erős, sima réteget hoz létre. A cég szerint ezzel helyreállítja a fogak eredeti fehérségét, ugyanakkor erősebbé is teszi a fogakat, ami azt jelenti, hogy kevésbé lesznek hajlamosak a fogszuvasodásra. A fogkrém kifejlesztését vezető Unilever szakértő, Fred Schafer, így nyilatkozott a termék hatásmechanizmusáról: „Az a probléma, hogy ha a fog külső védőrétege, a fogzománc elveszik, a szervezetünk nem tudja helyreállítani. Ez a termék a világon elsőként képes visszafordítani ennek az eróziónak a korai, láthatatlan stádiumait, és helyreállítani a fogzománcot pontosan ugyanazokkal az ásványi anyagokkal, amelyekből a fogzománc felépül.” A termék kifejlesztésének tudományos hátteréről a Journal of Dentistry szaklapban számolnak be a kutatók. (vital.hu)

Kapcsolódó cikkeink