Unhappy idők
Ahogy sokan féltek tőle, bekövetkezni látszik: a dohányzás teljes vendéglátóhelyi betiltásának elérése után az aktivisták más fogásokat is keresnek a „multikhoz” képest jóval kevesebb lobbi-erővel bíró vendéglátósokon.Most Katalónia illetékes hatóságai kezdték az alkoholfogyasztás növekedésének egyik fő okát a happy hour típusú promócióban látni, azaz azokban az akciókban, amelyek során a vendéglátóhelyeken egy ital áráért kettőt kap a vendég. Az eredmény: a legnagyobb spanyol tartományban november elején betiltották a happy hour és az „open bar” (valamiféle vendéglátóhelyi all inclusive rendszer) intézményét. Túl azon, hogy elfogadjuk-e: a felnőtt ember szuverén döntése kell, hogy legyen, mennyi alkoholt, vagy éppen hamburgert fogyaszt, az sem utolsó szempont, hogy ezek az akciók rendkívül vonzóak voltak a régióba látogató sok millió turista számára is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >