Üllőre települt a Rossmann

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 19. 14:51

A Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft. az elmúlt csaknem két évtized alatt az egyik legdinamikusabban fejlődő drogéria- és parfümériahálózattá vált Magyarországon. A Rossmann első üzletét 1993 decemberében nyitotta Debrecenben. Azóta országosan mintegy 200 üzlettel bővült. Az elmúlt évben a Rossmann üzleteinek nagy részét átalakította, a vásárlói igényeket szem előtt tartva modernizálta az üzletbelsőket.

Fél évtizede a Rossmann árbevétele 33,5 milliárd forintra rúgott, míg 2008-ban már csaknem 39 milliárd forint volt a cég forgalma Magyarországon. A válság kezdete óta azonban a társaság nem tett közzé konkrét forgalmi adatokat, a múlt évi becsült árbevétele 40 milliárd forint körül alakulhatott. Ezt az árbevételt abból lehet következtetni, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség becslése alapján a Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft.-nek valamivel több, mint 64 millió forint válságadót kell fizetnie az előzetes adatok szerint.

Az új logisztikai központba 2009-ben költözött a cég, ahová a vezető német drogérialánc hazai leányvállalata a teljes cégközpontot is átköltöztette. A Goodman által fejlesztett és üzemeltetett logisztikai központot a lánc igényei szerint alakították ki. A cég összesen Üllőn valamivel több, mint 27 000 négyzetméter területet foglal el. A Rossmann a logisztikai bázist 12 évre vette bérbe.


A Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft. arról tájékoztatta a Trade magazint, hogy ismét hazánkban készül a cég reklámújságja, amelynek előállítására mintegy 300 millió forintos értékben kötött megállapodást a Zrínyi Nyomdával.

Kapcsolódó cikkeink