Újranyit a 2010-es sanghaji világkiállítás négy európai pavilonja

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 18. 12:00

Az Európa és Kína közötti kulturális, üzleti és társadalmi párbeszéd helyszíneként nyit újra a 2010-es világkiállítás négy európai pavilonja.

Az olasz, a luxemburgi, a holland és az angol pavilon 2012 márciusában nyitja meg újra kapuit a turisták és az üzleti világ képviselői előtt – tájékoztat a sanghaji városi kormányzat honlapján. Az építmények eredeti formájukban és világkiállításbeli külsejükkel, egy közös komplexumként funkcionálnak majd, s mind az emberek, mind pedig az európai és kínai cégek számára találkozási ponttá válhatnak – áll a közleményben.

A hatezer négyzetméter belterületű olasz pavilon legnagyobb részét üzleti megbeszélések helyszínévé alakítják át, kisebb részén történelmi, valamint modern kiállítások kapnak helyet. Michelangelo Dávid szobrának másolatától és Pompej városából származó relikviáktól kezdve a híres olasz márkákig, mint például a Ferrari, Gucci és Armani bemutatásáig terjed a kiállítani tervezett tárgyak sora.

Az olasszal szemben található luxemburgi pavilont az ország kormánya október végén adományozta Sanghaj városának. Annak háromezer négyzetmétere márciustól divatiskolává válik, a milánói, londoni és párizsi kampuszokkal rendelkező Instituto Marangoni, ismertebb nevén a La Maranga első Európán kívüli központját nyitja meg itt.

A holland pavilon versenyautó-szimulátorral szolgál majd a kikapcsolódni vágyó látogatók számára, az angol pavilont érintő terveket nem ismertette a város vezetése.

A terület világkiállítás utáni fejlesztése részeként az expo egykori B zónájának területén 28 üzleti épület kap helyet, amelyek tíz állami tulajdonban lévő vállalat központjaként üzemelnek majd. Szintén itt épül a város első hotel-klasztere is, két ötcsillagos és két specializált szállodával, éttermekkel, kereskedelmi, közlekedési egységekkel. Az összesen 1200 fő elszállásolását lehetővé tevő klaszter 2015-re készül el – áll a tervekben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink