Újraindította termelését a verpeléti Asiafood

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 17. 11:22

Mintegy egymilliárd forintos, részben európai uniós, illetve kormányzati forrásból támogatott beruházással újraindította termelését a verpeléti Asiafood Kft. Az ázsiai ízvilágú fagyasztott, töltött tésztákat gyártó üzemet csütörtökön avatták fel a cég vezetői.

asiafood

Az ünnepségen Huy Trinh korábbi cégvezető bejelentette: a verpeléti vállalkozás irányítását átruházza lányára, Nary Trinh-re. Egyúttal arra bíztatott, hogy minél többen fektessenek be Magyarországon.

Nary Trinh közölte, hogy a korábban leégett üzem újraindításáig számos nehézséggel kellett megbirkózniuk.

Pál István üzemigazgató felidézte: az elmúlt esztendő a cég életében az összefogásról szólt. Az újjáépítés során mintegy 8 ezer tonna építőanyagot használtak fel, több mint 50 ezer méter elektromos vezetéket, illetve 15 ezer méternyi vízvezetéket építettek be.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) kifejtette: köszönet jár a tulajdonosoknak, hogy egy pillanatra sem adták fel, így újra felépülhetett az üzem. Fontos beruházásról van szó a térségben, hiszen olyan embereknek ad munkát az Asiafood, akik sehogy sem, vagy csak nehezen tudnának máshol elhelyezkedni a környéken – mutatott rá.

Pál István az MTI-nek elmondta: a verpeléti üzem 2012 áprilisában kezdte meg termelését, 2014 december 16-án azonban leégett, s csak idén január 4-én indult újra. A tűz idején 220, zömmel helybéli embert alkalmaztak, és mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételük volt. Jelenleg 125 dolgozójuk van.

A kizárólag nyugat-európai piacra termelő, a franciaországi Paris Store cégcsoport többségi tulajdonában lévő, 16 féle terméket előállító üzem évi 1000 tonna áruval számol az idén, azonban két év alatt el szeretnék érni a tűz előtti időszakban előállított évi 2000 tonnát. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink