Újra több száz bográcsban rotyog a lecsó Szentesen

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 02. 11:00

A paprika és paradicsom hazájában idén 13. alkalommal rendezik meg a szentesi gasztroünnepet, a tradicionális lecsófesztivált. A kulináris élvezeteken túl kulturális és zenei programokkal, utcabállal várják az eseményre kilátogatókat. Kammerer Zoltán olimpiai bajnok tavalyhoz hasonlóan újra fakanalat ragad, de idén Szabó Gabriella – szintén olimpiai bajnok kajakozó – is „belecsap a lecsóba”.

lecso

Szeptember első hétvégéjén több száz főző csapat méri össze tudását és alkot fantasztikus lecsókölteményeket az idén immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Szentesi Lecsófesztiválon. A szervezők a program első napján, szeptember 5-én, pénteken délután grill- és szalonnasütésre várják a nagyközönséget, majd előadóművészek fergeteges előadásai „fűszerezik meg” az esti szórakozást egy utcabál keretében. A fő attrakció természetesen szombatra marad: délután 3 órakor a hivatalos tűzgyújtással elkezdődik a lecsófőző verseny, hogy a füsttel keveredő jókedv ismét belengje Szentes belvárosát. Az elmúlt évekhez hasonlóan számtalan határon túli, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről és Erdélyből érkező csapat is bemutatja főzőtudományát. A kulináris élvezeteken túl három helyszínen lépnek színpadra a hazai zenei élet közismert sztárjai, sőt többen közülük a zenélést követően főzőtudományukat is megcsillantják. A tervezett programok egy évestől száz éves korig mindenkinek garantált szórakozást biztosítanak; a kicsiket ugrálóvárak, mászófalak, ügyességi játékok is várják.

A főzőversenyre szeptember 3-ig jelentkezhetnek a csapatok. A helyszínen jótékonysági kóstolójegyet árusítanak, amely tetszés szerint bármelyik bográcsnál egy tál ételre beváltható. A befolyó bevételeket a program főszervezője, a HUNOR CO-OP Zrt. megduplázza, és az összeget a Szentesi Kórház Gyermekosztályának fejlesztésére adományozza.

A részletes program megtekinthető a HUNOR CO-OP Zrt. weboldalán (www.hunorcoop.hu), illetve a rendezvény hivatalos Facebook oldalán.

Minden érdeklődőt, versenyzőt, szakácsot és a hasát szerető vendéget a szervezők szeretettel várnak!

„Csapjunk hát együtt a lecsóba!”

Kapcsolódó cikkeink